Debatt: Dags att klä av den socialdemokratiska lögnmaskinen

Debatt
PUBLICERAD:
Runar Filper (SD)
Foto: Daniel Larsson
Arbetarrörelsen har panik över att SD numera är största parti bland manliga LO-medlemmar. Då blir det smutskastning som i ledartexten ”Älskade fascism – en rörelse ingen borde älska”, menar Runar Filper, distriktsordförande Sverigedemokraterna Värmlands län i en replik.

Att i en länstidning behöva läsa ledare som ”Älskade fascism – en rörelse ingen borde älska”, det är lika beklagligt som oseriöst. Men det är också en av många tecken på att smutskastningen har satt igång inför valet 2022, en smutskastning som bara kommer att accelerera fram till valdagen.

Varför denna smutskastning kanske folk undrar? Jo det ligger nämligen till som så att socialdemokrater har en inre panik att kämpa med. De riskerar att fortsätta minska i storlek, så som de gjort i val efter val och den största anledningen till det raset stavas Sverigedemokraterna.

SD är numera det största partiet hos manliga LO-medlemmar och det ger arbetarrörelsen panik i leden. Påhopp och fula epitet blir då den viktigaste åtgärden för att skrämma folk från att ansluta sig till SD och ge partiet sin röst. För vem vill bli kallad fascist?

Metoden var framgångsrik valet 2018, när sossarnas propagandaapparat helfokuserade på SD och kom med den ena lögnen efter den andra om marknadshyror, pensionerna och att vi skulle vilja skära ned den kommunala välfärden m.m. I Expressen den 29 augusti 2018 i valspurten, kunde vi läsa om att flera S-politiker spred lögner på arabiska om M och SD

För Socialdemokraterna som rörelse handlar den politiska debatten idag mer om att göra falska utspel och begå ohederliga angrepp på sina meningsmotståndare – snarare än att prata om och driva sin egen politik.

De slänger sig med argument byggda på falska grunder, använder sig av fula epitet och målar upp en bild av att Sverige – och Europa – består av två politiska alternativ: Socialdemokratin eller extremism.

Det är nu dags att klä av den socialdemokratiska lögnmaskinen och visa upp den i sin nakenhet. Så mycket egen politik har man inte, utan man har visat sig oförmögna att ta tag i de accelererande samhällsproblem som de själv är upphovsmän till - en verklighet som lamslår delar av Sverige, segregationen, utanförskapsområdena och den råa brottsligheten som följer i dess kölvatten.

Runar Filper, distriktsordförande Sverigedemokraterna Värmlands län

SVAR DIREKT:

Det gläder mig att Runar Filper inser att det inte är beröm när jag kallar SD:s partiledning för nyfascister. Problemet för honom är att det parti han företräder inte verkar bry sig. SD har tveklöst sina rötter i fascismen i den mån det inte handlar om ren nazism och öppen rasism.

Författaren Gellert Tamas påminner oss (DN 1 aug) om att SD:s dåvarande partiledare Anders Klarström använt de öppna rasisterna i Vitt ariskt motstånd som "livvakter". Det var något år innan den då tonårige Jimmie Åkesson, i dag partiledare i SD, gick med i partiet.

Runar Filper kallar säkert detta för smutskastning. Men det handlar om fakta.

Svante Säwén, ledarskribent

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.