Jag är tillbaka

Krönikor
PUBLICERAD:
Nej inte på riktigt. Hoppar in några veckor under sommaren bara.

Livet som pensionär passar mig alldeles utmärkt men det är ändå roligt att hoppa in som sommarvikarie. Som pensionär har jag ju fördelen att välja när och om, jag vill jobba. Det trivs jag med och plånboken behöver fyllas på för trots att jag jobbat sen jag var 18 år så blir det inte så mycket som pensionen ger varje månad.

Det är ett val jag gjorde när jag gick tidigare för att ha ett bra pensionärsliv och kunna ha glädje av det. Och det har vi, min man och våra hundar. Vi kan åka ut med husbilen när vi vill, regnar det i Värmland kanske det är bättre väder i Skåne och då kan vi ta en tur dit. I år väntar vi med Skåne till i september, men vår nya favorit ö, Öland har fått besök. Trots Corona restriktioner har vi kunnat röra på oss runt om i Sverige för vi har ju husbilen. Vi behöver inte gå på restaurang och offentliga serviceinrättningar vi har allt i vårt eget lilla flyttbara ”hus”.

I helgen som gick umgicks vi vänner från Stockholm och Örebro på Lunedets camping. Så gjorde vi även förra sommaren men i år var det lite lättare eftersom vi alla är vaccinerade. Trots det så ska man hålla en viss distans och det gör vi. Jag saknar att kunna ge mina vänner en kram och funderar på om vi någonsin kommer att kunna göra det igen. Vissa tycker det är skönt att inte behöva kramas men själv vill jag gärna ge mina vänner en härligt vänskapskram när man möts.

Nu blir det maken och hundarna som får alla mina kramar och det är inte fel det heller. Kärlek till de närmaste när det är som bäst.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.