Hoppa till huvudinnehållet

Textilkonstnär väver på plats

Publicerad:
Reporter Victoria Gund
Victoria Gund
victoria.gund@vf.se
Foto: Pressbild

Textilformgivaren och väverskan Vega Syversætre Johannessen har tagit plats i vävstugan vid Nytomta minnesgård i Arvika. Där kommer hon att arbeta under ett par veckor, samtidigt som det visas en utställning av hennes tidigare verk.

Vega Syversætre Johannessen, som är utbildad vid Textilhögskolan i Borås, håller under sommaren på att tillverka prover till en större vävnad. Arbetet ingår i ett forskningsprojekt som heter ”Stadsplanering” dör hon fördjupar sig i olika tendenser i samhället.

”Vega jobbar gärna med de element som finns runtomkring; ljuset, materialen, perspektiven. Med ytor och strukturer av naturliga material strävar hon efter att verken ska tala till de föremål eller byggnader och människor som finns på platsen och att de ska skapa rum för samtal, trygghet och tolerans”, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Vega Syversætre Johannessen arbetar på plats i vävstugan till och med 13 augusti.

Artikeltaggar

ArvikaHantverkNöje/Kultur

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.