Nu är jag tillbaka från semestern

Krönikor
PUBLICERAD:
För en vecka sedan var jag åter i gruvan efter fyra veckor ledigt. Det var ett trauma att behöva ställa om den mentala klockan och samtidigt försöka få upp tempot på arbetsrutinerna.

Vi har tillbringat semestern på campingen, förutom en rad dagsturer. Jag är väldigt nöjd. Det har varit avkopplande och lugnt, vilket jag behövde.

Det har däremot varit lite för varmt och torrt för mig. Vi har därför inte kunnat göra så mycket ansträngande, bara plockat svamp en gång. I stället har vi badat mycket i sjön och letat svalkande skugga.

De dagar när det har varit svalare har vi passat på att göra utflykter. Det mest minnesvärda var när vi cyklade längs Göta kanal, från Sjötorp till Töreboda och åter. Det har vi gjort en gång tidigare men var lika trevligt den här gången. I runda slängar blev det ett par mil. Jag är stolt över vår insats.

Trots en ond höft och min sjukdom huntington gick det på en halv dag. Mina åkommor blev bättre av att cykla. Vi hade motvind, inte fartvind, åt båda hållen som det brukar vara längs kanalen. Det ska man ha med i beräkningen.

Strax innan jag på semestern tog jag förresten min andra dos med coronavaccin. Det gjorde att jag vågade ta ut svängarna under min ledighet.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.