Debatt: Fixa stranden vid Skutberget!

Debatt
PUBLICERAD:
Skutberget.
Foto: Håkan Strandman
Det blågröna kommunstyret talar i ett debattinlägg om hur bra Karlstad är för hemestrande. Får man föreslå att de därför prioriterar att fixa till stranden vid Skutberget, skriver Jenny Svedman i en replik.

Vill gärna ge det blågröna styret ett litet tips om en viktig, kanske lite mera jordnära plan, att lägga till i raden av de svulstiga blågröna, kostnadskrävande planerna.

Jag har, i likhet med oerhört många andra Karlstadsbor, frekvent besökt Skutberget för att bada under de senaste veckornas värmebölja. En lycka för så många att kunna få ha tillgång till denna sköna plats.

Men när man ska bada vid den fina, ganska långa , sandstranden så visar det sig att man när man ska gå ut i vattnet har en flera meter lång sträcka att passera med stora och små stenar och lite gyttja som gör det besvärligt och ibland, för lite äldre, obehagligt svårt att nå den fina sandbotten lite längre ut.

Det låter inte så flådigt men en ordentlig upprensning i strandkanten och lite ny fin sand några meter ut skulle vara ett lyft för denna fina badstrand. För att inte tala om hur fint det skulle vara att få en ramp att hålla sig i för att lätt nå lite längre ut till den finaste sanden och större baddjupet, en ramp modell ”Mörudden”.

Med vänlig hälsning

Jenny Svedman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.