Debatt: Karlstad – en bra hemester

Debatt
PUBLICERAD:
Besök djuren i Mariebergsskogen, uppmanar debattörerna.
Foto: Helena Karlsson
Med allt fler som väljer att ta hemester så har vi i det blågröna styret valt att satsa extra på frilufts- och naturliv, skriver företrädare för majoriteten i Karlstad.

Med allt fler som väljer att ta hemester så har vi i det blågröna styret valt att satsa extra på frilufts- och naturliv. Karlstad har en fantastisk närhet till både skog och vatten och vi har dessutom många företag som bidrar med spännande aktiviteter och upplevelser. Årets sommar har med andra ord alla möjligheter att både bli rolig och smittsäker.

Att fler rör sig i skog och natur är bra för kropp och själ. Vi vill fortsätta den positiva trenden genom att satsa på att skapa trevliga lek- och aktivitetsytor för alla åldrar, i Tyrskogen, I2-skogen och Kronoparksskogen. Förra året tog vi även beslut om att bygga en äventyrslekplats åt barnen på Skutberget i samma friluftsanda, men den har polisanmälts. Tråkigt för barnen nu när intresset för området är extra högt.

Stillasittandet är ett nytt problem i vår moderna tid. Utan en meningsfylld fritid riskerar barnen lätt att fastna framför mobil- och datorskärmarna. Därför arbetar vi för att Karlstad ska ha mycket att erbjuda för att vara en attraktiv kommun för alla. Våra personliga tips rör allt ifrån att ta en kajaktur i Klarälven, testa klätterparken Högt & lågt, besöka djuren i Mariebergsskogen, ha picknick på Alsters herrgård, besöka Lerinmuseet och att testa fantastiska Vildaparken i Väse. Listan kan göras lång och mycket går att göra på ett säkert vis under sommardagarna.

Vi kommer behöva hjälpas åt ett tag till, men när vi tagit oss igenom pandemin så har vi också andra upplevelser som behövs tas igen. Därför har vi beslutat att Norra fältet ska rustas upp för rekreation, friluftsliv och eventytor för exempelvis konserter. Nog är vi många som längtar efter att få se Sven-Ingvars live, dansa till klockan är för sent, umgås med gamla vänner och allt annat som pandemin förhindrat.

Men ännu är vi inte där – så håll i och håll ut för alla de fina dagar och minnen som vi har framför oss.

För det blågröna styret,

Per-Samuel Nisser (M)

Alexander Torin (M)

Frida Pettersson (C)

Monika Bubholz (MP)

Niklas Wikström (L)

Erik Nilsson (KD)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.