En välbehövlig semester från semestern

Krönikor
PUBLICERAD:
Det har varit fint väder och sovmorgnar och bad varje dag.

Det har varit Dalarna och Nordvärmland och motti och fläsk, och efterlängtade träffar med familj och vänner som inte varit möjligt på så länge nu. Det har varit husfix, jordgubbsplock, fotbolls-EM, jazzkonsert och iskalla gin och tonics. Det har varit båtturer på Vänern med besättning bestående av småbarn och hundvalp – hjälp vilken cirkus!

Det har varit så härliga veckor, och sommaren är ju inte ens slut än. Nu utlovar SMHI 30-gradig värme i veckan så bada måste vi såklart fortsätta göra. Och så måste man ju skynda till skogs för môltan är mogna och blåbär och kantareller likaså...

Men nu sitter jag på kontoret igen efter att ha åtnjutit rekordtidig semester. Här finns inga sol- och badmöjligheter men en helt okej fungerande AC-miljö och jag har den unika möjligheten att tänka klart mina tankar samt prata med andra vuxna utan att bli avbruten i vartannat ord.

Badet och skogen får vänta, hus och familj likaså. Åtminstone till efter kontorstid.

Ah. En paus från ledigheten var nog precis det som behövdes.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.