Hoppa till huvudinnehållet

Rådström efter succén – siktar på seger i SM: ”P-G största konkurrenten”

Publicerad:
Dennis Rådström (höger) tillsammans med kartläsare Johan Johansson går för segern i rally-SM.
Dennis Rådström (höger) tillsammans med kartläsare Johan Johansson går för segern i rally-SM. Foto: Privat

Efter ett tufft fjolår där han tvingades avbryta satsningen i EM tar nu Dennis Rådström från Torsby ny fart – på hemmaplan.

Segern i grus-SM var en succéstart:

– Det var lite oväntat, vi hade inte hittat rätt innan, säger han.

Rådström kommer, precis som många andra, från ett tufft år. Satsningen på rally-EM fick avbrytas när budgeten sprack, och efter det har antalet tävlingar varit få.

– Det har varit svårt för alla. Det är en komplex sport med sponsorer som blir avgörande. Det är alltid svårt att få någon som vill satsa och nu är det ännu svårare. Samtidigt blir vi bättre och syns bättre så kommer det, berättar han.

Duon kör i Petter Solbergs gamla Volkswagen Polo R5, och har fått en flygande start i nya bilen.
Duon kör i Petter Solbergs gamla Volkswagen Polo R5, och har fått en flygande start i nya bilen. Foto: Rådström Motorsport

Och frågan är om man kan synas bättre än vad Rådström med kartläsare Johan Johansson gjorde under sprint-SM på grus i Millebygden. Tre segrar på tre sträckor och en totalseger i första deltävlingen.

– Det var lite oväntat att det gick så bra, vi hade inte riktigt hittat rätt innan med bilen. Sen körde vi ett test dagen innan där känslan blev bättre, men man vet aldrig.

Det var första loppet sen ditt inhopp på VM i april, blir det ringrostigt?

– Det var inte så svårt att komma igång, men klart att det var lite pirrigt. Det är helt fantastiskt när man ser publiken på plats, det känns lite som vanligt igen.

Med den svenska säsongspremiären i ryggen siktar teamet mot säsongens stora mål – rally-SM som inleds med Killingen i Kil den 14 augusti.

– Nu har vi fått upp lite självförtroende och fart, så vi vill absolut vara med och slåss om segern. Det finns en del tuffa konkurrenter, men nu slog jag två av dem under grus-SM med ganska mycket. Sen är det alltid kul att möta en värmlänning i P-G.

Vem blir tuffaste konkurrenten?

– Det blir nog ändå P-G.

Att premiärloppet för SM körs i Kil, så nära hemmaplan, ser Rådström som en stor fördel. Att få ta del av publiken och stödet från de svenska fansen var en stor del i beslutet att göra satsningen på SM.

– Det ska bli riktigt trevligt att tävla i Värmland igen. Vi kör på ett lite mer eget team i år där det finns grymt med passion, så det är många som ser fram emot tävlingen. Vi vill visa upp oss för den värmländska publiken.

Det finns ingen tanke på att göra en internationell satsning igen, nu när det går så bra?

– De tankarna finns ju alltid där, men med tanke på den uppslutningen som varit från förarna till SM i år så är det inte aktuellt nu. Det är bara skönt att säsongen är igång på riktigt, det är nu det roliga börjar.

Artikeltaggar

Dennis RådströmMotorsportPer-Gunnar AnderssonTorsby

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.