Jag har blivit nekad på Systembolaget

Krönikor
PUBLICERAD:
Jag har tidigare berättat om min sjukdom Huntington. Den gör att en del kan uppfatta att jag är berusad. Det trodde man på Systembolaget och nekade mig att handla alkohol.

När jag förklarade min sjukdom gick det bra att handla. Hon bad också om ursäkt. Jag vet att de inte ska sälja till minderåriga eller berusade och det tycker jag är bra.

Jag blir sällan arg, i så fall kommer det efteråt. Jag blir det om jag eller någon annan blir orättvist behandlad. Så kände jag mig efter. Det är enda gång, hittills, jag haft bekymmer på Systembolaget och av sjukdomen.

När vi var till Akademiska sjukhuset fick jag ett kort och läkarintyg som bevis på min sjukdom likt epileptiker och blödarsjuka. Kortet har jag stoppat i min portmonnä där det är lätt att nå. Det kan ju ske värre saker, som att jag trillar och slår mig medvetslös.

Responsen har varit bara varit enormt positiv efter att jag berättade om sjukdomen. Jag är inte den typen som oroar mig för vad folk ska tycka. Det är bra i det här yrket och med den här diagnosen. Det jobbiga var att kunna få plats ned allt i krönikan och bemöta alla känslor. Folk som inte känner mig har till och med gråtit.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.