Hoppa till huvudinnehållet

Överraskningar i finalloppen och en oddsbomb av Eraja Jaam

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Chang och Ole Johan Östre vann finalloppet för varmblod på fredagskvällen.
Chang och Ole Johan Östre vann finalloppet för varmblod på fredagskvällen. Foto: Lennart Kihlman

De två finalerna med 50 000 kronor í förstapris var huvudhändelserna när Årjäng körde tävlingar på fredagskvällen.

Det blev två överraskningar när Chang vann bland varmbloden och Börke Billie tog hem finalen för kallblod.

Från ett springspår på tillägg fick Chang en bra start och när fältet hade formerat sig satt han placerad i andra par utvändigt.

Det var dock ingen position som Ole Johan Östre var nöjd med när det började gå långsamt och efter ett varv hade han placerat Chang utvändigt om ledande Golden Avenue. När sedan Magnus Jakobssobs häst tappade travet i den sista kurvan kopplade Chang, Maria Törnqvist tränar, greppet och sedan kom ingen i närheten.

– Han var med på alla signaler som jag gav honom. En både stark och snabb häst som var väl förberedd. Det blev en tacksam uppgift för mig, sa Östre.

På topp igen

I kallblodens final blev det också en överraskning när Olav Mikkelborg satte dit Börke Billie. Efter 500 meter av loppet hade Magnus Jakobsson forcerat Olav, hästen alltså, till spets från ett tillägg och när Börke Billie kort senare kom upp utvändigt blev det svar och Mikkelborg fick gå ner i rygg.

I den sista kurvan körde Jakobsson enbart mot Börke Billie men till slut gick det inte att hålla henne instängd längre. När luckan väl kom hade den norska gästen inga problem med att avgöra.

– En väldigt fin häst som har gjort många bra lopp. Hon har haft lite sämre form ett tag men nu visste jag att hon hade toppform igen, sa Mikkelborg.

Vann till 94 i odds

V5-omgångens stora överraskning kom i den tredje avdelningen när Tim Nagel vann med Eraja Jaam till oddset 94,24.

Efter ett lopp i tredje par utvändigt forsade Eraja Jaam till ledningen via ett speedryck på den sista långsidan och segern blev hur enkel som helst.

– Jag visste att hästen var i bra form men han har haft otur på slutet. Eraja Jaam är bra i grunden och det blev väldigt enkelt i dag, kommenterade Nagel efter skrällen.

Utökade sin ledning

Vi valde att spika Mjölner J.R. i den första V5-avdelningen då vi trodde att Jan Roar Mjölneröd tidigt skulle placera sin häst i ledningen. Så blev inte fallet då han fick trava utvändigt om Rive Sjur men seger blev det. Mjölner J.R. hade tidigt ett grepp om ledarhästen och till slut vann han lätt.

Jan Roar Mjölneröd drygade sedan ut ledningen ytterligare i championligan när han vann det sjunde loppet med debutanten Svein Frost och har nu elva vinster på banan i år.

V5-2 var ett lopp som var stängt vid 12 000 kronor. Ett öppet lopp på förhand, men den knappa streckfavoriten Kristal Karat V.S. skötte sig och vann från spets med Magnus Jakobsson.

Tävlingskvällen inleddes med ett ungdomslopp och det vann André Bood med Sugar Fine Lady efter en smygresa.

Artikeltaggar

André BoodMagnus JakobssonMaria TörnqvistOle Johan ÖstreTravÅrjängÅrjängs travbana

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.