Hoppa till huvudinnehållet

Här visar lillebror Brandt att han är bäst: ”Det var rätt sjukt faktiskt”

Publicerad:
Viktor Brandt visar att golfformen är god, nu handlar det bara om att sätta skidskytteformen.
Viktor Brandt visar att golfformen är god, nu handlar det bara om att sätta skidskytteformen. Foto: Privat

Viktor Brandt har fått leva lite i skuggan av storebror Oskar när det kommer till skidskytte.

Men när den yngre brodern passade på att gå sin första golfrunda under ett läger i Östersund blev det en hole-in-one.

– Jag blev nästan chockad, skrattar Viktor Brandt.

De svenska skidskyttarna laddar för en ny vinter med försäsongsläger i Idre nästa vecka. Men innan dess har bröderna Oskar och Viktor Brandt smygstartat med hård träning i Östersund där rullskidor och löpintervaller blandats med skytte och stavgång.

Träningsperioden som värmlänningarna är inne i består av fyraveckorsintervaller som avslutas med tre dagar ledigt innan det startar om igen.

– Det är tufft just nu. Mycket träning som ska göras så man har i princip inte tid för annat. Det är mest på vilodagarna man kan hitta på något, annars tränar vi på och fokuserar på det som komma skall i vinter, säger Viktor Brandt.

De lediga dagarna har inte varit många.

Men när Viktor Brandt väl fick lite tid över passade han på att ta en golfrunda på Östersund-Frösö Golfklubb för första gången sedan han tog grönt kort.

Och det som sedan hände på det 17:e hålet var något som Karlstadskillen länge kommer bära med sig.

– Vi såg green ganska bra eftersom det låg i höjd med teet. Jag fick på ett bra slag och när vi väl såg att bollen gick med bra fart mot pinnen kändes det som att den kunde gå i. Att sedan se bollen gå i var svårt att ta in, jag trodde nästan att det skulle bli en mer hype kring det men jag har nog inte förstått hur bra slag det var. De jag spelade med förstår det nog bättre än mig, men ju mer jag tänker på det desto mer sjukt är det eftersom detta var min första runda, säger Viktor Brandt om sin hole-in-one.

21-åringen har under flera år sett upp till den fyra år äldre brodern när det kommer till skidskytte.

Men frågan är om det nu inte är ombytta roller när det kommer till golf?

– Han har ännu inte gjort någon hole-in-one så det känns kul att vara bättre än honom på nånting. Sedan har han kanske inte samma intresse för golf som jag men det kanske kommer, haha.

Närmast för Viktor och Oskar Brandt väntar rullskidskytte-SM i Sollefteå om drygt en månad. Mästerskapet blir också en viktig del i säsongs stora målsättning för den förstnämnda – att åka Europacupen.

– Det är ingen hemlighet att det är en viktig tävling inför uttagningarna. Men det finns inga planer på att lätta på träningen för att göra resultat, vi håller i den gör att vara som bäst på vintern.

Artikeltaggar

Oskar BrandtSkidskytteViktor Brandt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.