Hoppa till huvudinnehållet

Click Bait vann på topptid i Gulddivisionen

Publicerad:
Click Bait ledde från start till mål i Gulddivisionen.
Click Bait ledde från start till mål i Gulddivisionen. Foto: Malin Albinsson

Strålande sommarväder och en perfekt bana bäddade för fina prestationer under lördagseftermiddagen där otaliga hästar presterade sitt livs bästa prestation. Två storskrällar inom V75-spelet gjorde att endast tre system klarade sju rätt och fick för det drygt sju miljoner.

I Gulddivisionen spetsade Click Bait med Per Lennartsson spets från innerspåret. Efter 09,8 första halvvarvet kunde Per dämpa till 11,5 första kilometern och fick strax därpå Handsome Brad körd av Carl Johan Jepson utvändigt. Click Bait höll säkert ifrån sig de övriga och vann på fina 1 10,5 över medeldistans.

Jepson ordnade en unik E3-vinnare på Färjestad

– Han går bra i ledning men visade senast i Östersund att han går bra bakifrån också så han har mycket pengar att hämta, konstaterade Lennartsson efter segern i loppet som var ett försök i STL Open vars final går på Solvalla under kriteriehelgen i slutet av september.

Tvåa som 55-oddsare

Poäng dit skaffade även Björn Goops 55-oddsare Ragazzo Da Sopra som överraskade positivt med att från vinnarhålet bli tvåa på nya rekordet 1 10,7a/2 140 meter före Handsome Brad som höll bra från dödens.

Örjan Kihlström körde i första avdelningen storfavoriten Admiral As som hade långt fram till ledande Amornero Roc när halvvarvet återstod av loppet. Men att Admiral As är en häst för den yppersta eliten framöver visade han då han trots att ledaren avslutade 08,1 sista halvvarvet vann säkert. Segertiden i bronsfinalen blev 1 10,9a över medeldistans.

Vass som femma

Tre hemmaekipage fanns med i klass 2-finalen. Bäst gick det för Global Black Money som avslutade bra med Magnus Jakobsson och blev femma.

Björn Goops Pewdiepie fick som åtta sista prispengen och att han travade 1 12,5, som en gång i tiden var Copiads världsrekord, säger en hel del om travsporten utveckling.

Vann loppet gjorde Global Attention som med Mats E Djuse spetsade från spår fem bakom bilen och vann på 1 11,9a/2 140 meter vilket innebar en rekordputsning med 2,5 sekunder för Jörgen Westholms häst.

Mister Donald tvåa

Klass 1-finalen blev ett händelserikt lopp. Galopper för de mest betrodda hästarna Aragorn As och megafavoriten Zorro Wind men den sistnämnde ställde sig tämligen omgående men då hade Oskar J Andersson kommit före One Kind Of Art som varvade på 09,9.

Adjusco ordnade en jätteskräll i V75-5...
Adjusco ordnade en jätteskräll i V75-5... Foto: Malin Albinsson

Det tempot öppnade för en skräll och det blev det då fältets näst minst spelade häst Ajusco som efter en bra styrning och mycket tur hann fram till seger som 70-oddsare med Anders Eriksson. Björn Goops Mister Donald hittade också han sent loss och var inte långt från segern.

... liksom Sandsjöns Enzo i V75-6.
... liksom Sandsjöns Enzo i V75-6. Foto: Malin Albinsson

Storskräll även i silverfinalen där Conrad Lugauer spetsade med Sandsjöns Enzo. Att han trivs i spets visade sig då han vann med fem längder på 10,7 full väg. Tvåa blev storfavoriten Born Unicorn som attackerat från tredje utvändigt men aldrig sågs med vinstchans.

Seger för Silvén

I ett amatörlopp blev det en tät uppgörelse mellan två hästar, Victor C och Endwithastar, från vår region. Jan Silvén hade attackerat från tredje utvändigt med Endwithastar och kopplade tidigt greppet men fick kämpa för att hålla undan för Victor C som avslutade vasst med Andreas Lövdal Hästen tränas av Carina Bäckman-Gustavsson och Thomas Bäckman.

Att Emilia Leo skulle vinna dagens montélopp med Imakemyjokes var föga överraskande men desto mer oväntat var det att Ivan med Nathalie Blom och Avenir D´ Avenir riden av Alicia J Larsson knep de övriga pallplatserna.

Andre Eklundh som har hög träffprocent i Värmland gjorde resan med Luringen La Mama som från spets i ett lopp där favoriten Parker gjorde bort sig omgående vann lätt. Tvåa blev Habit Silvio med Björn Goop som höll bra från dödens och höll undan för Brolle F som avslutade bra efter sen lucka med Michael Larsson.

Artikeltaggar

Alicia J LarssonFärjestadstravetJan SilvénMagnus JakobssonMichael LarssonNathalie BlomÖrjan KihlströmOskar J AnderssonPer LennartssonTravV75

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.