Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen vill till centercourten i Båstad

Publicerad:
Kristinehamns tennisklubbs Bruno Johansson jagar en titel i Båstad.
Kristinehamns tennisklubbs Bruno Johansson jagar en titel i Båstad. Foto: Oscar Gustavsson

Senast han var i Båstad blev han två i P13-klassen.

Nu är Kristinehamn TK:s Bruno Johansson tillbaka i Elite Hotels Next Generation och tar sikte mot toppen.

– Drömmen är att vinna, säger Johansson.

Via segern i kvalomgångarna i Karlstad tog Bruno Johansson sig vidare till huvudtävlingen i Båstad som startar på lördagen. Det är också med ett gott självförtroende som stortalangen intar banan på den skånska västkusten.

– Jag har kunnat träna på riktigt bra den senaste tiden och även fått in några matcher. Det känns som jag är inne i ett bra stim så självförtroendet är det absolut inget fel på, allt känns väldigt bra.

Den 15-åriga talangen har också bra minnen från Båstad sedan tidigare. Både som elva- och 13-åring fick han chansen att mäta sina krafter mot Sveriges bästa.

Senaste gången tog han sig också hela vägen till final.

Dessutom var värmlänningen med i Båstad Coren där han tog sig till semifinal i pojkar 18B

Att få uppleva en match på centercourten denna sommar är något Johansson länge drömt om.

– Det hade varit sjukt häftigt, speciellt inför publik också. Drömmen är såklart att vinna, det vore väldigt roligt. Men först och främst handlar det om att spela bra tennis, sedan får vi se hur långt det räcker.

Många som var med sist Johansson var med i riksfinalen är även med nu, det återstår att se om det är till någon fördel.

– Personligen hoppas och tror jag det. Det är såklart skönt att veta vilka man ska möta och vad det är för typ av spelare. Vissa har man mer koll på än andra men i slutändan handlar de tom att fokusera på sitt eget spel.

Kristinehamnskillen har lottats i en grupp tillsammans med Tom Niltorp från region syd, Simon Munkhammar från region Stockholm och Felix Devallius från region öst.

– Jag har lite koll på vilka det är. Nu har vi inte mötts på många år men det är fortfarande bra spelare. Chansen att gå vidare tror jag dock är ganska stor.

Artikeltaggar

Bruno JohanssonKristinehamns TKTennis

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.