Hoppa till huvudinnehållet

Vill skapa trygghet i centrum – tillsammans med allmänheten

Publicerad:
Reporter Felix Hall
Felix Hall
felix.hall@nwt.se
Vill skapa trygghet. Åsa Eriksson, Cityutvecklare i Centrum Karlstad, Erik Johansson, Säkerhetskoordinator Karlstads kommun, Niklas Wikström (L) Kommunalråd och Ordförande i samverkansgruppen för barn och unga, Anders von Wachenfeldt, kommunpolis.
Vill skapa trygghet. Åsa Eriksson, Cityutvecklare i Centrum Karlstad, Erik Johansson, Säkerhetskoordinator Karlstads kommun, Niklas Wikström (L) Kommunalråd och Ordförande i samverkansgruppen för barn och unga, Anders von Wachenfeldt, kommunpolis. Foto: Karlstads kommun

Polisen, Centrum Karlstad och Karlstads kommun arbetar tillsammans under sommaren för ett tryggare centrum. Men aktörerna behöver hjälp.

– Som Karlstadsbo och förälder är du också en viktig pusselbit, säger Niklas Wikström (L) ordförande i samverkansgruppen för barn och unga.

Under sommaren är det extra mycket barn och ungdomar på stan. Coronapandemin har medfört att flera kostnadsfria sommarlovsaktiviteter tvingats ställas in eller begränsats.

– Samverkan mellan polisen, kommunen och Centrum Karlstad är en nyckel för att uppnå en trygg miljö för alla. Pandemin bidrar tyvärr till att skapa extra oro och osäkerhet. Som Karlstadsbo och förälder är du också en viktig pusselbit. Tillsammans skapar vi en bra sommar, säger Niklas Wikström (L).

Polisen, Centrum Karlstad och Karlstads kommun gör nu särskilda åtgärder tillsammans. Polisen ökar sin närvaro.

– Vi finns i de miljöer där ungdomar befinner sig, exempelvis vid festplatser, stadsdelscentrum och i centrala delarna av Karlstad under kvällar och helger, berättar Anders von Wachenfeldt, kommunpolis i Karlstad.

Centrum Karlstad har ordningsvakter som hjälper till. Näringsidkarna finansierar cityringen som bevakar stan.

Karlstads kommun har en fältgrupp med socionomer som arbetar uppsökande och förebyggande med ungdomar hela sommaren. Fältarna har också möte med polisen varannan vecka.

Artikeltaggar

Anders von WachenfeldtCentrum KarlstadKarlstadKarlstads kommunKarlstads kommunNiklas WikströmSamhälle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.