Hoppa till huvudinnehållet

Hög klass på snabbloppet på midsommarafton - vi spikar spetshästen

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se

Som traditionen bjuder är det mycket trav i Värmland under midsommarhelgen.

Årjäng tävlar på midsommarafton och på söndag är det dags för Arvika.

I Årjäng är det en V65-omgång och vi har två spikar.

En av spikarna till Årjängs tävlingar kommer från Värmland och den andra från Norge.

Magnus Jakobssons stall har visat en fin form den senaste tiden med sex vinster sedan den 31 maj. En av de vinsterna har Golden Avenue tagit och han imponerade. Han travade utvändigt om ledande Räser Ulla och avgjorde lätt i en snabb avslutning.

Det var ett riktigt bra intryck och från ett fint tredjespår bakom startbilen tror vi att det blir en ny seger.

Ett tredjespår bakom startbilen har även Gigant Invalley i den avslutande V65-avdelningen, som är ett vasst snabblopp med tanke på att det "bara" är 30 000 kronor i förstapris.

Då de i våra ögon värsta motståndarna fick bakspår tror vi att Gigant Invalley tar ledningen och stannar där hela vägen in i mål över den korta distansen.

Under tävlingsdagen körs det fyra lopp som det sedan kommer att bli två finaler av den 16 juli, dagen före banas V75-dag.

I ett av försöksloppen spikar vi Golden Avenue och i det andra ger vi tipset till Gerben, som den här gången körs av Björn Goop.

Bland kallbloden finns det flera segermaskiner i det försök där hästarna sedan kommer att stå på start i finalen. Alm Randers har tre raka vinster och Garli Kongen fyra och vi ger tipsnicken till Alm Randers då han fick det bästa spåret.

Rubrikhästar

V65-spiken

Giant Invalley (avd 6)

Vi tror att han leder hela vägen i V65-finalen.

V65-fidusen

R.K.Queen (avd 3)

Hon har fin form och förtjänar en seger.

V65-1

8 A Deal is a Deal

7 Bransbys Juke Box

10 Benzema

2 Brolle F.

5 Åsens Aragon

-----------------------------------

4 Keylor Navas

9 Vai Piano

6 M.T.Oliwer Twist

3 Redfield

1 Surr

8 A Deal is a Deal fick lägga en hel del kraft på att komma till ledningen senast då det första varvet öppnades på 13,4 med voltstart och han orkade inte försvara sig till slut. A Deal is a Deal trivs bra på lång distans och den här gången är han anmäld att tävla barfota runt om.

7 Bransbys Juke Box har visat fin form genom att bli trea och tvåa efter lopp i femte respektive andra par utvändigt. Man ska ta med i beräkningarna att han körs av en orutinerad kusk som har en seger på 18 starter.

10 Benzema var uppanmäld senast och gjorde det bra när han spurtade in som femma med fin fart över mål.

V65-2

3 Tangen Tore

2 Olav

5 Börke Billie

-----------------------------------

4 Stilig Karl

1 Alonso O.R.

10 Fina Boelito

9 Troll Tundra

12 Varg Faks

8 Nattbris

7 Furderud Prinsen

6 Lättis

11 Tarragon Tabac

3 Tangen Tore kommer med visad dagsform och får tipset före Olav på det. I den senaste starten kördes Tangen Tore till ledningen efter den första kurvan och han vann lekande lätt. Här kan det komma en ny seger på värmländsk mark för framgångsrike Jan Roar Mjölneröd.

2 Olav var en norsk kulltopp som treåring. Han spurtade hem ett försök till Kriteriet och slutade sedan fyra från rygg på spetsvinnande Tangen Bork i finalen. Nu gör Olav en intressant årsdebut och vi tror att han är bra nog för att vinna direkt mot äldre hästar.

5 Börke Billie har galopperat i starten två gånger i rad. Har fart för en tätplats.

V65-3

3 Golden Avenue

-----------------------------------

8 Apollo Creed

9 Candid Camera

4 Helacs Theluji

7 Malawika Maid

1 Dr Martin

12 Vaiana Venit

6 Wilhelm Tell

5 Epic Latier

10 Dirc

2 The First Lady

11 Peppy's Pearl

3 Golden Avenue svarade för en imponerande årsdebut på Färjestad den 31 maj. Efter ett lopp utvändigt om ledande Räser Ulla avgjorde Golden Avenue lätt via 12,6 det sista varvet och då begärde Magnus Jakobsson inte det minsta till slut. Från ett fint utgångsläge tror vi på den andra raka segern.

8 Apollo Creed galopperade i slagläge 500 kvar i årsdebuten och hade varit långt fram felfri. Utmanar om segern trots ett trist utgångsläge.

9 Candid Camera återkommer efter ett kort tävlingsuppehåll. Är bra nog för att vara med i tätstriden trots ett bakspår.

V65-4

5 Alm Randers

11 Garli Kongen

3 Direktör Ribe

7 Försteslåtten

2 Perle Bo

9 Egge Loke

4 Lysjö Kasper

-----------------------------------

1 Hauan Hero

12 Snotra A.K.

8 Furderud Prinsessa

6 Horgen Elvy

10 Tors Spik

5 Alm Randers kommer med tre raka vinster till den här starten och lär bli favorit. Senast hade han spår sju bakom startbilen, efter en invändig strykning, och kördes till ledningen tidigt för att sedan vinna säkert. Det ska vara god chans till en ny seger för Alm Randers.

11 Garli Kongen kommer med fyra raka vinster till den här starten och har helt klart överkapcitet för sin nuvarande klass. Den här gången får han attackera bakifrån men kan lösa uppgiften ändå.

3 Direktör Ribe kördes fram utvändigt om Alm Randers senast och höll bra som tvåa. Om han kan svara ut i spetskampen eller få rygg på Alm Randers kan det bli intressant då han inte lär bli så hårt spelad.

V65-5

9 Gerben

3 R.K.Queen

6 Chang

10 Global Approval

11 New Yankee

-----------------------------------

7 Bikila

5 Upcoming Artist

8 Emerick

1 Global Utopia

4 Veggie Hanover

2 Tourzo

9 Gerben var riktigt bra näst senast när han utmanade D.Day Zet i Lindesberg men i den senaste starten var han inte lika bra när han från spets fick släppa Ufo Jet förbi sig den sista biten. Nu är han förstärkt med Björn Goop i sulkyn men med tanke på att det blev ett bakspår nöjer vi oss med att spika på det lilla systemet.

3 R.K.Queen har visat en härlig form den senaste tiden men senast blev det galopp efter 500 meter. R.K.Queen är startsnabb och kan ta årets första seger från ett perfekt utgångsläge.

6 Chang är också snabb ut och kan ta sig förbi R.K.Queen i spetskampen. Efter den senaste starten har han Chang varit struken på grund av en halsinfektion.

V65-6

3 Gigant Invalley

-----------------------------------

10 Chianti

9 Lionel

2 Speedy Face

5 Star Advisor Joli

11 Ragazzo da Sopra

4 Ural

12 Sahara Peyote

8 Montdore

6 Im Your Captain

1 Rapido Va Bene

7 Forecast

3 Gigant Invalley imponerade stort när han vann på Färjestad i höstas och vi tror att han tar en ny seger på värmländsk mark. Gigant Invalley har tävlat på norska V75 på slutet: näst senast vann han från spets och senast var han tvåa bakom Ferrari B.R. från samma position. Vi tror att han spetsvinner V65-finalen.

10 Chianti gör den första starten på svensk mark efter att han varit i Frankrike i vinter. Trots att det är första starten på fyra månader och ett bakspår är han given vid gardering.

9 Lionel var inte stort slagen av Gigant Invalley näst senast men utgångsläget är sämre än den gången.

Stora systemet (ovan strecket): 5x3x1x7x5x1 = 525 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 5x2x1x5x1x1 = 50 rader.

Tips övriga lopp:

Lopp 1: 7 Gjerla Prinsen, 3 Helma, 1 Saganatt Outs: 2 Frivoll Vinni.

Lopp 8: 2 Golden Park, 3 Decent Look, 10 Katja B.R. Outs: 1 Kendra B.R.

Lopp 9: 7 Daarom Well, 6 Overload, 1 Lella Lombardi Outs: 9 All Reasons.

Artikeltaggar

Björn GoopErik BerglöfMagnus JakobssonTravV65Årjängs travbana

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.