En fast politisk vilja för Grums

Insändare
PUBLICERAD:
”Socialdemokratin är sprunget ur folkrörelseverksamheterna och drivs av idén att ”the best is yet to come’”, skriver Erivan Waysi, ordförande för arbetarekommunen i Grums.
Foto: Peter Bäcker
Tillsammans för ett bättre Grums.

När man är ute och vandrar och ser den där stora backen framför sig och all djup snö så kan man lätt tänka ”bara lägg dig ner”. Benen är trötta efter alla kilometer man redan gått samtidigt som packningen börjar tynga på ens axlar lite mer. I den sekunden börjar jag då tänka på varför jag är ute ifrån början – hela anledningen till att jag ens tränar, mina mål, min vision på vart jag kommer vara om ett visst antal år. Då känns den där backen väldigt liten ut i kontrast och enklare att gå upp för – för känslan efter att ha tagit sig över är obeskrivlig.

Lite så är det i politiken också – i alla fall i tankesättet känner jag. Det finns tuffa tider som gör att man måste gå upp för den där backen för att ta sig till slutmålet. Visionen. Målet. Idén om att något bättre väntar där fram och så är det. I Grums kommun kan vi se att behoven kring äldrevård ökar, vi kan se att badhuset har gjort sitt, vi kan se att vi har fler som vill flytta till vår kommun där det inte finns några tomter lediga, vi kan se att vi har utmaningar kring psykisk ohälsa, missbruk, våld i hem och mycket mer.

Då tänker jag på det där; om varför jag ens är politiskt engagerad, varför är jag ens intresserad, varför är jag ens sosse. Vore det inte skönare att bara vara? Och då inser man ganska snabbt att någon måste ju försöka förändra samhället. Det är ju därför man blev engagerad. För att förändra. För Grumsbors bästa, för vår egen utveckling – för även jag och alla andra politiker i grums är ju Grumsbor som bor och lever i denna kommun. Vi har drömmar, familj, önskemål om vad som kan bli bättre.

Det är väl det som är fint här i Grums – för här känner vi varandra. Vi är nära varandra på ett sätt som inte finns i storstadens finrum eller i de fina möteslokalerna. Vi är barn av folkrörelseverksamheterna som vill förändra saker till det bättre för gemene man och kvinna. Socialdemokratin är sprunget ur folkrörelseverksamheterna och drivs av idén att ”the best is yet to come”. Så den där backen, hur tuff den än må vara, den går vi upp för med en fast politisk vilja, under en och gemensam fana för att göra detta Grums kommun till något så mycket bättre.

Vi ses snart igen, på gator och torg, redo att förändra till det bättre.

Erivan Waysi

Ordförande S Grums

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.