Hoppa till huvudinnehållet

Stockfallets skola fick klartecken: ”Jättebra att vi får till skolan”

Publicerad:
Stockfallets modulskola invigdes 2017. Under 2023 är det tänkt att eleverna ska få flytta in en nybyggd skola längs Stormyrsvägen.
Stockfallets modulskola invigdes 2017. Under 2023 är det tänkt att eleverna ska få flytta in en nybyggd skola längs Stormyrsvägen. Foto: Tommy Andersson

I februari klubbade stadsbyggnadsnämnden detaljplanen för Nya Stockfallets skola. På onsdagen fick skolbygget för 233 miljoner bygglov.

– Det är väldigt skoj att vi håller tempo, säger nämndordförande Erik Nilsson (KD).

Den nya F-6-skolan inklusive en idrottshall och spontanidrottsplats ska placeras i ett skogsområde öster om Stormyrsvägen. Skolan utformas för att kunna ta emot 350 elever. Skolområdet – exklusive spontanidrottsplatsen – blir på 13 000 kvadratmeter.

– Det är jättebra att vi får till skolan så snart som det bara går för alla barn på Stockfallet. De har väntat länge nog, säger Erik Nilsson.

Gamla Stockfallets skola utrymdes 2014 efter problem med fukt. Därefter har undervisningen bedrivits i skolmoduler.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlstadSkola och utbildningStockfallets skola

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.