Hoppa till huvudinnehållet

Magisk årsdebut av San Moteur

Publicerad:
Trots en startgalopp kunde San Moteur spurta till seger i Prix Readly Express.
Trots en startgalopp kunde San Moteur spurta till seger i Prix Readly Express. Foto: Lars Jakobsson

Det var toppsport när Solvalla var ensam bana att köra V86 under onsdagskvällen.

Huvudloppet var Prix Readly Express och förstapriset på 400 000 kronor tog San Moteur hand om efter en femstjärnig årsdebut.

Efter en stark säsong som treåring för San Moteur har Håkan Arvidsson siktat in sig på de stora årgångsloppen på hösten i år och därför skedde årsdebuten sent.

Hästen var inte toppad till den här starten och då kan man undra hur bra San Moteur kommer att bli i år då han svarade för en svettig insats. Det började allt annat än bra med en galopp efter 100 meter.

San Moteur återkom sedan på innerspår och i utgången av den sista kurvan blev det fritt när konkurrenter galopperade. I det skedet var det en bit fram till ledande Mr Mah Can men på upploppet small det bara till när San Moteur spurtade till en lätt seger.

– Han blev lite generad och galopperade. Sedan kom vi ner och jag tänkte att jag får ge San Moteur ett lopp och körde med. När det sedan löste sig till slut speedade han för fullt, han är fruktansvärt snabb. Han har en extrem utväxling och byter från 15-tempo till 06-tempo på en kort bit. Håkan har gjort ett fantastiskt jobb med San Moteur, det är han som kör alla jobb så jag ska inte ta åt mig äran, sa Björn Goop.

V86-5 var ett treåringslopp som var uttagning till Breeders Course och här imponerade Frode Hamre-tränade Asteroid stort tillsammans med Björn Goop.

Från spår fem tog Asteroid ledningen och trots en 08,5-öppning det första halvvarvet och kilometern på 11,7 stack han undan med lätthet till slut. Vinnartiden blev lysande 11,4 över kort distans.

Imponerade vinnare

Goop hade även andraplats på V86 med Rotate som fortsätter att göra topplopp i sin nya regi. Den här gången gick Rotate en rejäl avslutning från tredje par utvändigt men Born Unicorn, som travade i dödens från 1 400 kvar, var grymt bra när han vann loppet.

Precis efter att Born Unicorn hade imponerat slog Boston Wise L. till med en ännu värre prestation. Trots en spårfylld inledning i ett hårt tempo innan han kom ner utvändigt om ledande Oxidizer i den andra kurvan kunde han avgöra till slut.

Per Lennartsson var mäkta imponerad efter loppet:

– Det här var bland det värre som jag kört under senare år!

Galopp för storfavoriten

I Icelands lopp var Admiral As storfavorit men han galopperade bort sig direkt i starten. Det öppnade loppet för andrahandsfavoriten Global Adventure, som svarade för en rejäl insats när han vann knappt men ändå säkert före Västerbo Lexington efter ett lopp utvändigt om ledande Osterc.

– Det här är en otroligt behaglig häst som inte har gjort många fel på travbanan. Vi vet inte hur det hade gått om inte Admiral As galopperat men jag tycker att vi kan fokusera på den insatsen som min häst gjorde för den var bra, sa Erik Adielsson.

Dubbel för Djuse

Magnus A Djuse tog en dubbel. Med Helluva Am ledde han runt om från innerspåret i voltstart och med Xanthis Delicious spurtade han till seger. Här var Beauty Wind trea och hade Tom Horpestad fått luckan med Bianca Sisa in på upploppet såg det ut som att han hade suttit bakom loppets vinnare. Nu blev Bianca Sisa i stället fast och galopperade kort senare.

Artikeltaggar

Björn GoopHåkan ArvidssonSolvallaTravV86

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.