Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska löftet får göra debut i seniorlandslaget

Publicerad:
Reporter Carl-Oscar Lysander
Carl-Oscar Lysander
carl-oscar.lysander@vf.se
Lova Perman får debutera i seniorlandslaget.
Lova Perman får debutera i seniorlandslaget. Foto: Carl-Oscar Lysander

Truppen till lag-EM är presenterad och där dyker två värmlänningar upp.

Lova Perman får göra debut i seniorlandslaget och Claudia Payton ska representera Sverige på 100 meter.

Värmländskan Lova Perman får efter en stark start på säsongen nu göra debut i seniorlandslaget. Perman är uttagen på 4x400 meter där hon tillsammans med Moa Hjelmer, Linnea Killander och Vendela Rydbäck ska jaga poäng till Sverige i rumänska Cluj.

För bara en vecka sedan berättade 18-åriga Perman om sina drömmar i en stor intervju med VF-sporten och nu har en av dem infriats.

– Nu hoppas jag på att göra ett juniormästerskap i sommar. Jag har klarat kvaltiden men inte fått något officiellt besked, men förhoppningsvis blir det U20-EM i Tallinn, sen vill jag göra landslagsdebut i seniorlandslaget och ta individuell medalj på senior-SM, berättade hon då.

Jättelöftet på väg mot drömmen: ”Ett gift som slår ut hela kroppen”

I Cluj ska också Claudia Payton springa och hon är uttagen på 100 meter samt 4x100 meter.

Saknas gör Henrik Larsson som för en tid sedan berättade för VF-sporten att han mest troligt skulle prioritera lag-EM före en start på Karlstad GP. I samband med Sollentuna GP i söndags satte han nytt svenskt årsbästa, men berättade också i den efterföljande intervjun att smärtorna i baksida lår, som han haft problem med, var påtagliga.

Nu saknades Larsson, något som kan tala för en start på Karlstad GP den 22 juni i stället.

– Det här har vi längtat efter! Många av våra aktiva vill passa på att göra en satsning mot OS-nominering och även få chans till bra motstånd, säger förbundskapten Karin Torneklint, som fortsätter:

– Vissa av våra bästa aktiva väljer att avstå då de är osäkra på riskerna med att resa i Europa just nu på grund av pandemin. Det har därför varit upp till alla att själva bedöma läget och ta sitt beslut, säger hon i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Claudia PaytonFriidrottHenrik LarssonLova Perman

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.