Popen hamnade rätt i Månssons nya arena

Åsikter
PUBLICERAD:
Lars Swanö
Det är folket som bygger landet. Folket är dom enda som kan det.

Så sant som det är sjunget av Ulf Lundell, alldeles perfekt strof att låna för att beskriva de kreativa ådror som ligger bakom Arvika idrottscenter och särskilt då dynamon Lars Månsson som alstrat energi dag och natt för att ge oss poptennis i hamnen.

Galjonsfigurerna Jörgen Jönsson och Magnus Norman i all ära, det är Månssons som ska hyllas vid dagens högtidliga invigningen av utomhusarenan i blått, så flott som en övergång till Fjaestadsblåsvarta krusningar på Kyrkviken.

Det tarvar några väl valda ord av kommunalrådet (S) vid dagens högtidliga invigning och en kraftig revalvering av näringsutvecklarens måttligt sparsmakade löfte vid smygpremiären i onsdags. Han sa att kommunen borde snygga upp lite vid sidan av planerna med matjord och gräsfrö, bara det inte kostade för mycket.

Ja, ni hör. Här har har Månssons boys lagt ner 1400 timmar ideellt och utan att belasta den lokala banken skaffat Arvikaborna en miljonanläggning för åldersöverskridande aktiviteter i ”komsomduäranda”. Lira i flipflop. Hälsad varde folkhälsan.

Men Arvika kommun skäms ju inte för sig, som bekant.

Och nu då: hur har kommunen tänkt sig att den nya volymplanen för hamnen ska bli mottagen när den ånyo presenterar hundratals bostäder, upp till sexvåningshus, sedan folk för ett par år sedan reste sig mot pilotförslaget som en ardennerhingst och slog ihop framhovarna så att det gnistrade om dem?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.