Hoppa till huvudinnehållet

Årsbästa av Larsson – svenskt rekord av Roos

Publicerad:
Henrik Larsson vann 100-metersloppet på Sollentunas Grand Prix.
Henrik Larsson vann 100-metersloppet på Sollentunas Grand Prix. Foto: Erik Simander/TT

Henrik Larsson närmar sig bättre form. På Sollentuna GP slog han till med årsbästa på 100 meter – 10,36.

Värmlänningen vann loppet en hundradel före portugisen Diogo Antunes.

I och med årsbästat närmar sig Larsson nivåerna han vill ligga på. Personbästat på 10,20 satte han 2019. För att kvala in till OS i Tokoy krävs dock en rejäl sänkning av det rekordet. Kvalgränsen är på tuffa 10,05.

Sofie Skoog gjorde comeback efter skada och slog också hon till med årsbästa. 1,84 blev det – 1,88 blev för svårt trots tre bra försök. Belarusiskan Karyna Demidik vann på 1,96, det som också är kvalgränsen till OS.

På damernas 100 meter slog Irene Ekelund till med en bra tid i sitt första 100-meterslopp för säsongen. Kilstjejen sprang i mål som trea på 11,58.

Kaiza Karlén satte personligt rekord så sent som i torsdags med 6,52. På Sollentunavallen nådde hon inte samma längder. Arvikatjejen fick bara till ett lyckat hopp – det mätte 6,17. Götas Emilia Kjellberg stannade på 6,01.

I damernas kula bjöd Fanny Roos på ett riktigt världsresultat. Sverigeettan slog sitt eget svenska rekord med en jättestöt på 19,33. Med det resultatet är hon femma i världen i år – ett fint kvitto inför OS i sommar.

Daniel Ståhl gjorde precis som förväntat och vann diskustävlingen. Den väldige Stockholmaren dundrade iväg diskusen 68,03 meter i fjärde omgången. Simon Pettersson blev tvåa på 64,42.

Artikeltaggar

Daniel StåhlFanny RoosFriidrottHenrik LarssonIrene EkelundSofie Skoog

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.