Hoppa till huvudinnehållet

Sommarlovsaktiviteter ställs in

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

Karlstads kommun har beslutat att ställa in flera av sina sommarlovsaktiviteter.

Det efter att Länsstyrelsen och Smittskydd Värmland under onsdagen presenterat nya lokala rekommendationer på grund av den ökade smittspridningen.

Det gäller framför allt deras läger-/kolloverksamhet, till exempel Sundstalägret, Simtaget på Parkbadet Kronan, Konstkollo, läger på Tolvmansgatan och de läger de anordnar genom föreningslivet. Även Kulturskolans sommarläger är inställt.

– Situationen är väldig tråkig, om än nödvändig, för både barn och för föreningar som planerat roliga aktiviteter. Vi hoppas förstås att allt kan dra igång som planerat längre fram, och vi vet att en hel del föreningar kommer att försöka genomföra aktiviteterna vid ett senare tillfälle. Men det blir två väldigt tomma veckor för många barn under början av sommarlovet, säger Karin Karlsson, verksamhetschef kultur-och föreningsstöd, i ett pressutskick.

Beslutet gäller till en början under perioden 11-27 juni.

Kommunen meddelar också att den verksamhet som faktiskt blir av kommer att ske utomhus.

– I år har vi tack vare politiska satsningar och extra statliga stöd planerat för fler aktiviteter än någonsin, så vi beklagar att vi nu får ställa in en del av dessa aktiviteter, som är så viktiga för barn och unga. Samtidigt är det självklart att vi ska följa de lokala rekommendationerna, och hoppas att vi kan starta upp igen efter midsommar, säger Kristin Idskog, kultur- och fritidsdirektör.

Mer information finns på kommunens hemsida.

Artikeltaggar

CoronavirusetFritidsbankenKarlstadKarlstads kommunKristin IdskogLänsstyrelsenNyheterSmittskydd Värmland

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.