Om huruvida covid kan avgöra hela EM

Krönikor | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Hur är det med EM-febern? Jag måste erkänna att min skepsis till Zlatan i landslaget till trots tappade lite sugen när han tvingades kasta in handduken. Man kan tycka mycket om Jannes landslag, men att den hade mått bra av en sorts självklart dragplåster eller fixstjärna kan vi nog vara tämligen överens om.

Liksom på VM senast är det kollektivet som ska göra det, och vi kommer ha en mer eller mindre utskälld värmlänning på topp som kommer tillföra typ det Zlatan inte gör, låt oss hoppas att någon av våra spännande framtidsnamn kan blomma ut och tillföra resten.

Under det här tråkiga året har fotbollen varit någon sorts flykt från verkligheten. Brist på publik och med varierad framgång för mina favoritlag till trots så har det allt som oftast varit en slags coronafri zon med mål, tacklingar och felpassningar som diskussionsämne, snarare än antal sjuka, smittspridning, R-tal och andra tråkigheter.

Är det Alexander Isak som axlar Zlatans mantel? Hans kollega på den här bilden, Dejan Kulusevski, har konstaterats covidsjuk och lär missa premiären mot Spanien till att börja med.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Men så har covid letat sig in i landslaget och bara dagar från EM-premiären är läget högst ovisst. Hur många fler smittas innan måndagen? Till nästa match? Blir covid rent av en spelare som i högsta grad påverkar utgången av det här mästerskapet?

Ja ja, vi är väl vana vid det här laget. Men hur mycket vardag det än blivit föredrar jag alltid EM-feber framför all annan feber.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.