Hellre pannkakor i Nordvärmland än moussaka på Korfu

Krönikor
PUBLICERAD:
Moussaka? Nej, tack, enligt krönikören.
Foto: Mia
Nu tycker UD det är okej att vi åker på icke nödvändiga resor till länder som Frankrike, Grekland, Italien, Kroatien och Spanien igen.

Men riktigt enkelt verkar det inte vara att dra till spanska solkusten för att sippa sangria och låtsas som om ingenting hänt.

För det första måste vi ha koll på hur smittspridningen ser ut i det aktuella landet och vara medveten om att reserekommendationer snabbt kan ändras. Dessutom har olika länder olika krav på intyg och det finns skilda regler för testning och vaccineringsintyg så det behöver vi förstås uppdatera oss på. Och så ska vi kolla upp vilka smittskyddsrekommendationer som gäller i landet, som exempelvis utegångsförbud och munskyddsanvändning...

Det vore ju drygt att flyga till Milano i tron om att få svassa runt på stadens gator som någon slags fashionista – men i stället få sitta instängd med munskydd och visir i hotellbaren för att en läste på lite slarvigt!

Nej, det är inte direkt så att jag kastar mig på bokningsknappen. Det blir för krångligt och förresten: efter det här maratonet i hålla avstånd som vi hållit på med lockar det mer med pannkakor i mormors kök än moussaka på valfri taverna på Korfu.

Jag stoppar därmed näsan i en syrenbukett och intar den helt ärliga tjuren Ferdinand-inställningen om att jag faktiskt trivs bättre här.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.