Hoppa till huvudinnehållet

Påverkad man körde hjullastare – och orsakade olycka

Publicerad:
Reporter Victoria Gund
Victoria Gund
victoria.gund@vf.se
Foto: Johan Nilsson/TT

En 45-årig man åtalas för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, grovt brott, efter att påverkad av alkohol och narkotika kört i väg med en hjullastare och orsakat en trafikolycka där en person skadats.

Trafikolyckan inträffade när 45-åringen körde över i mötande trafiks vägbana och körde på en personbil, vilket ledde till att bilföraren skadades.

Enligt stämningsansökan hade 45-åringen vid det aktuella tillfället i januari i år druckit så mycket alkohol att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft uppgick till 0,17 milligram per liter, vilket motsvarar 0,34 promille i blodet. ”Brottet bör bedömas som grovt eftersom körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten”, skriver åklagaren bland annat i stämningsansökan.

45-åringen erkänner ringa narkotikabrott men nekar i övrigt till anklagelserna.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstadVållande till kroppsskada

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.