”Assegod” för sandiga kalsonger

Krönikor
PUBLICERAD:
Foto: Ida Myrin
Tänk om man bara kunde gräva ner sina problem?

Våra barn har onekligen drillats i konsten att ta hand om miljön. Åtminstone när det kommer till skräpplockning. Temadagar på förskolan har givetvis gjort sitt men den största läromästaren är förmodligen deras farfar. Detta är naturligtvis fantastiskt bra och nyttigt – även om skräp (som gamla ölflaskor och tobakspaket) ibland råkat glömmas kvar i barnvagnskorgen...

Treåringen i familjen har däremot på senare tid börjat anamma en minst sagt gammal hållning. Något som han häromdagen visade prov på vid en av Klarälvens dolda små stränder.

Mitt i den lena sanden låg ett par kalsonger (undra vems?) som sonen givetvis inte var sen med att upptäcka. Men mitt högljudda ”usch” fick honom snabbt på andra tankar. Raskt (och på hundars vis) täckte han i stället över det minst sagt udda fyndet med sand.

”Assego, mamma!”

Ja, varsågod, problemet löst och borta.

Tänk om det vore lösningen för mer än bara borttappade underkläder?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.