Jag har vattenskada i badrummet

Krönikor
PUBLICERAD:
Vi har fått en vattenskada i badrummet hemma i bostaden. Det var nästan tur. Vi hade nämligen tänkt renovera och då slipper vi bekosta allt.

När vi bestämde oss för att renovera badrum, for samtidigt en tanke genom huvudet att vi borde se om det är vattenskadat. Om man trycker på kakelplattorna åker de mjukt in.

Därför kontaktade vi bostadsrättsföreningen. Den kallade inte en expert på fukt. Mycket riktigt, det var stor vattenskada i vårt badrum. Föreningen har en tilläggsförsäkring som kompenserar för återställande av skador.

Den skickade analysen till sitt försäkringsbolag. Det konstaterade att föreningens försäkring står för det mesta. Vi behöver bara betala för det så kallade ytskiktet, väggmattan, delar av golvmattan och gipsskivor, plus en självrisk på ett par tusen. Eftersom vi inte behöver finansiera hela golvmattan själv, sparar vi några kronor på vattenskadan.

Dessutom har entreprenören lovat att gratis slänga allt som vi inte vill ha kvar i badrummet. Allt invändigt får vi också stå för själva. Det hade vi ju tänkt byta ändå. För att arbetet ska gå fortare har vi även bestämt oss för att anlita samma entreprenör som föreningen.

Rörmokaren har varit där och dragit om ledningarna provisoriskt så vi kan använda toaletten även efter att rivningen i badrummet är klar. Rivningen är också klar och en torkfläkt står och brummar. Nu återstår att se hur länge den behöver gå.

Att duscha går däremot inte i badrummet. Det löser vi på andra sätt.

På tisdag kommer inredningsföretaget. Då ska vi berätta hur vi vill ha rummet invändigt och det kommer med en offert.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.