Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna prejade polisbil – hög på amfetamin

Publicerad:
Reporter Ida Myrin
Ida Myrin
ida.myrin@vf.se
En narkotikapåverkad kvinna prejade en polisbil i mitten av maj. Nu åtalas hon för händelsen, och på elva andra punkter.
En narkotikapåverkad kvinna prejade en polisbil i mitten av maj. Nu åtalas hon för händelsen, och på elva andra punkter. Foto: Hasse Holmberg / TT

Påverkad av narkotika satte sig en 30-årig kvinna i en personbil och åkte ut på vägarna – inte bara en, utan två gånger.

Nu åtalas hon på tolv punkter efter att bland annat ha prejat en polisbil som var mitt i en utryckning.

I mitten av maj gav sig en 30-årig kvinna ut på vägarna i Karlstad – påverkad av amfetamin – två dagar tätt inpå varandra.

Hon ska enligt åtalet ha kört snabbare än tillåtet, vinglat över körbanan och kört över spärrlinjer. Under resans gång ska hon också ha prejat en polisbil under utryckning.

Det var dock inte den enda kontakten med polis hon fick längs vägen. Kvinnan ska nämligen också ha ignorerat en polismans tecken om att stanna bilen.

Nu åtalas hon på hela tolv punkter, däribland försök till grov misshandel, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och märkesförfalskning.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstadOlovlig körningÅtal

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.