Offerkoftan på när SD inte får som de vill i regionfullmäktige

Ledare
PUBLICERAD:
Offerkofta på när SD inte får som de vill.
Foto: JESSICA GOW / TT
SD i regionen sitter på händerna i två år och gnäller sen över att inte få gehör för sina förslag.

I över två timmar – dubbelt så lång tid som det tog regionfullmäktige att klubba regionstyrelsens förslag till budget - debatterade ledamöterna den regionala utvecklingsstrategin, en i stora delar rätt beige historia om hur Värmland ska vara ett bra län att leva i, att hållbarhet är viktigt och att det är bra om värmlänningarna mår bra.

Om detta var ledamöterna i stort sett rörande överens. Det var först när Sverigedemokraterna begärde ordet som det blev lite hetta – och då riktat direkt tillbaka på SD.

För SD:s vana trogen tyckte partiet att det fattades en attack mot migrationspolitiken och menade att strategin kändes verklighetsfrämmande om man inte fick in kritik mot flyktingmottagning och invandringen. För den slappa invandringskritiken fick de dock mothugg från praktiskt taget alla andra partier.

SD-ledamöterna ställde sig dessutom frågande till att deras remissvar med nästan 100 synpunkter inte fått vare sig gehör eller ens bemötts. Surt.

Det sista hade kanske kunnat uppfattas som ett rimligt ifrågasättande om inte övriga partiers företrädare även här kastade sig in i debatten för att förklara att SD:s ledamöter i den regionala utvecklingsnämnden som jobbat fram strategin tydligen inte lyft en enda av alla dessa synpunkter i nämnden som jobbat med dokumentet i flera år!

Det är så dags att komma när det är färdigt och då surt anklaga politiska motståndare för att inte släppa fram deras förslag.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.