Hoppa till huvudinnehållet

Ljudpromenad hela sommaren på Alsters herrgård

Publicerad:
Frödingbyst vid Alsters herrgård. Foto: Arkivbild

På tisdagen invigs Stockholmskonstnären Maria Anderssons verk "En parkfantasi" på Alsters herrgård. Den plastspecifika ljudpromenaden lånar strofer från Frödings diktning, men det är betraktarens egna rörelser genom herrgårdsparken som står i fokus.

En naturupplevelse med Marit Kaplas reflektioner i öronenKlokare Kaukosalo vill aldrig växa färdigt

Motalauppväxta Maria Andersson har sedan hösten 2019 vistats återkommande på Alsters herrgård genom ett så kallat konstnärsresidens. I ett pressmeddelande från Region Värmland beskriver hon ljudpromenaden, som är uppdelad i fyra kapitel och även går att ta del av på distans, så här:

"'En parkfantasi' består av flera parallella berättelser där observationer på plats blandas med fragment från Gustaf Frödings egna skildringar av natur och växtlighet."

Invigningen markeras med ett panelsamtal klockan 13 på tisdagen, där Maria Andersson ska berätta om verkets tillkomst. Medverkar i samtalet, som leds av Miriam Kaukosalo, gör även poeten Sara Falkstad och Fredrik Höglund, vice ordförande i Gustaf Fröding-sällskapet.

"En parkfantasi", som även inbegriper en digital utställning, pågår till och med den 31 augusti.

Artikeltaggar

Alsters HerrgårdKarlstadNöje/Kultur

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.