Den värmländska hälsoappen Stepler som vill motivera till daglig motion växer, nyligen etablerade de sig på den norska marknaden.
Flera namnkunniga investerare har också sedan tidigare klivit in i bolaget.
– Digitaliseringen med andra faktorer har skapat en stillasittande värld, och det ska vi ändra på med appen, säger Niklas Frisk, en av grundarna.
Det är nu lite över ett år sedan som Daniel Malmqvist, Niklas Frisk och Semir Hadiahmetagic uppfann appen. De är alla tre från Karlstad och har alla tidigare hållit på med entreprenad. De sitter sedan en tid i Via Appias gamla kupol.
Den gemensamma viljan att få folk att röra sig mer blev startskottet.
– Själva idén föddes med att hur ska vi få folk att komma igång men även oss själva. Hur skulle vi själva vilja ha det, säger Daniel Malmqvist.
– Vi har blivit stillasittande med åren med ändrade arbetssätt och ändrade transportsätt. I dag sitter vi också hemma i soffan och beställer hem maten och behöver inte röra sig så mycket. Det vill vi ändra på med Stepler så att man kanske ställer bilen hemma och går in till kontoret i stället eller tar en extra lunchpromenad, säger Niklas Frisk.
Stegräknare
I dag har de 500 000 aktiva användare i både Sverige och Norge. Stepler påminner om andra appar som också vill motivera till rörelse som exempelvis Sweatcoin, Runkeeper och Strava.
Enligt mätningar som gjorts går den med appen 20 procent mer än innan.
Den fungerar som en stegräknare och för varje fotsteg du tar samlar du poäng. Dessa poäng kan man sedan använda för att få produkter, upplevelser eller tjänster i deras marknadsplats.
– För användaren är vi en motivator. Vi vill göra det lönsamt att vara fysiskt aktiv och för våra partners är vi en marknadsplats. De syns mot en väldigt engagerad publik som engagerar sig i Stepler. Vad vi gjort senaste året är att vi fått fem procent av Sveriges befolkning mer aktiv genom appen, säger Semir Hadiahmetagic.
– Vi siktar på att ta ett eller två stora europeiska länder inom kort, berättar Daniel Malmqvist.
Anställa fler
De har även flera stora namn som gått in och investerat i företaget. Bland annat Filip Tysander, som är mannen bakom klocksuccén Daniel Wellington. Men även hälsoentreprenören Ola Lauritzon och Prisjakts grundaren Jonas Bonde.
– De har bidragit med kompetens och nätverk som varit ovärderligt, säger Daniel Malmqvist.
I bolaget jobbar tolv personer, sex av dem är anställda i Karlstad, och inom loppet av ett år hoppas man vara tio till.
– Vi vill fortsätta växa här. Vi vet att det finns bra folk och talang, säger Daniel Malmqvist.
Om vi blickar framåt, var är ni om fem år?
– Då är vi störst i världen på att gamifiera hälsa och fysisk aktivitet, vi ska vara synonymt med det. Det spelar ingen roll vad du gör om du cyklar eller simmar så blir du belönad för det och det är Stepler som är den tjänsten för det.