Hoppa till huvudinnehållet

Mill Cava spetsvann finalloppet

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se

V75-seger med Global Black Money i lördags och under måndagskvällen vinst med Mill Cava i Årjängstravets final.

Magnus Jakobsson har haft ett par fina dagar.

– Att vi kom till ledningen var helt klart loppavgörande, kommenterade Jakobsson.

Mill Cava hade ett springspår och via en snabbstart tog hon sig förbi innerspårets Goodlookin' Pepper. Kort senare kom Shapes upp på utsidan men Magnus Jakobsson visade med tydlighet att han ville köra i ledningen.

Efter ett inledningsvarv på 17,0 gick det undan rejält till slut och Mill Cava vann knappt men ändå säkert före Goodlookin' Pepper på tiden 14,7/2 140 meter.

– Jag visste inte så mycket om Mill Cava på förhand men Ulf Stenströmer sa att hon är startsnabb och att vi kom till ledningen var helt klart loppavgörande. Jag tycker att det här var en jättebra prestation för banan är inte speciellt snabb i dag, sa Magnus Jakobsson.

Dubbelt Lövdal

Andreas Lövdal hade två bra segerchanser på förhand på V64 och det blev en dubbel.

Den första segern kom med Björn Ceder-tränade Victor C. som fick anfallsorder från sin position i kön 1 100 meter från mål. In i slutkurvan tog Victor C. över ledningen och vann efter en hård slutduell mot Diva Ravina. Den sistnämnda gjorde en grymt bra årsdebut då hon galopperade i ledningen i den första kurvan.

– Jag har sett att hästen har gjort bra lopp med tunga resor så jag var optimist. Det här var en rejäl insats. Den andra hästen kom fort till slut men jag tyckte att vi var först, sa Lövdal.

Den andra segern kom med Stella Nova Race och här var starten det som avgjorde loppet. I en mycket snabb öppning tog sig Stella Nova Race, som liksom Mill Cava tränas av Ulf Stenströmer, förbi R.K.Queen i en öppning som kostade 08,7/500 meter och då gick ännu fortare första 300 meterna.

Efter ett lågt tempo blev det sedan en speeduppgörelse mot samma häst till slut och Stella Nova Race vann säkert.

– Det här var häftigt, jag har aldrig varit med om en lika snabb öppning tidigare. En fantastiskt fin häst att köra, sa Lövdal.

Dubbelt Mjölneröd

Även Jan Roar Mjölneröd tog en dubbel och vinsterna togs såklart med kallblod. I det andra loppet vann han med Mjöler J.R. och i V64-4 var vinnarhästen Rein Flax. Efter ett lopp som först trea och sedan tvåa i andraspår sattes attacken in på den sista långsidan och Rein Flax avgjorde mot ledande Tverdals Odin och höll undan för Sogns Basse utan problem.

Den andra V64-avdelningen var ett lopp ingående i Dubbelcupen för kallblod. Med endast sex hästar med i loppet löste det sig bra från dubbla tillägg för Ask Major när han kom fram till andra par utvändigt.

Åsbjörn Tengsareid satte in attacken halvvarvet från mål och Ask Major avgjorde mot ledande Björnemyr Dennis, som i sin tur får ett högt betyg för sin insats då han fick press av Buska Blyg under loppet.

I V64-avslutningen fick Ian B.R. öppna det första varvet på 21,5 och vann lätt i en snabb avslutning med Ole Johan Östre.

Finfin treåring

Innan V64-spelet visade en mycket fin treåring upp sig. Klaas B.R. inledde med en startgalopp men kom tillbaka och avgjorde på ett snyggt sätt via 15/1 900 meter. Det är tidigt på säsongen men det här bör vara en häst som kan göra sig gällande i årgångsloppen i Norge under året.

I lopp ett tog Pinterest sin första seger genom ett rejält slutvarv och A Deal is a Deal avslutade kvällen med en spetsseger.

Mill Cava tjänade 50 000 kronor när hon vann Årjängstravets finallopp med Magnus Jakobsson.

Artikeltaggar

Magnus JakobssonTravUlf StenströmerÅrjängs travbana

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.