Hoppa till huvudinnehållet

Värmländsk V75-seger på banrekord

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Magnus Jakobsson vann på V75 under lördagen.
Magnus Jakobsson vann på V75 under lördagen. Foto: Malin Albinsson

Det fanns flera värmländska segerchanser på förhand vid lördagens V75-omgång i Gävle och det blev en seger.

Den ordnade Global Black Money som för sin tränare Magnus Jakobsson vann den tredje avdelningen på ett nytt banrekord för fyraåriga ston.

Det blev stenhård körning i den tredje avdelningen då ledande Mr Briljant fångade upp favoriten Call to the Bar och öppnade 500 meter på 08,9 och kilometern på 10,9.

Det höga tempot passade Global Black Money som handen i handsken och när Magnus Jakobsson attackerade på den sista långsidan från tredje par utvändigt bet det bra för hans häst.

In på upploppet var segergreppet kopplat och segern blev enkel på tiden 11,6 över kort distans.

– Jag hoppades på ett hårt tempo i loppet och det fick vi. Det var första gången som hon tävlade barfota runt om och jag hade på känn att det skulle bli en bra effekt. I den sista kurvan förstod jag att vi skulle ha bra segerchans, sa Magnus Jakobsson.

I samma lopp spurtade Zenato in till tredjeplatsen på tiden 12,1.

I kallblodsloppet slutade Per Ludvig Nilsen trea med Norby Fröy och i samma lopp blev Ard och Ole Johan Östre fyra trots en tidig galopp och en störning 800 kvar.

I V75-1 blev det en fjärdeplats för Royal Navy Neo och samma placering tog Bara du Chene i avdelning fem.

En inbjudan till Elitloppet väntade på vinnaren i Gulddivisionen och här spurtade Gareth Boko till seger på tiden 09,6/1 609 meter.

Artikeltaggar

GävleMagnus JakobssonTravV75

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.