Hoppa till huvudinnehållet

Nu har Wenner officiellt överklagat lekparken

Publicerad:
Reporter Joakim Strand
Joakim Strand
joakim.strand@vf.se
Så är det tänkt att äventyrslekplatsen ska se ut om mark- och miljödomstolen går på Karlstads kommuns linje.
Så är det tänkt att äventyrslekplatsen ska se ut om mark- och miljödomstolen går på Karlstads kommuns linje. Foto: ILLUSTRATION: KARLSTADS KOMMUN

Nu råder det inget tvivel längre.

Äventyrslekplatsen på Skutberget är överklagad till mark- och miljödomstolen.

– Jag har nyss pratat med vår jurist. Den är officiellt överklagad, säger Thomas Martinsson, ordförande i Skutbergets Wenner.

Den 7 maj skickade föreningens jurist in en skrivelse till mark- och miljödomstolen i Vänersborg där de skriver att de överklagar länsstyrelsens beslut om bygglov och strandskyddsdispens.

Då menade Thomas Martinsson att avsikten var att begära förlängd yttrandetid i 14 dagar.

– Vi ville först göra en seriös undersökning. Det har vi gjort nu. Lekparken är tänkt att byggas till tre fjärdedelar inom strandskyddat område och inte bara på en mindre del som kommunen hävdar, säger Martinsson.

Han berättar att föreningen tagit hjälp av expertis för att med koner mäta upp det generella strandskyddet på 100 meter och sedan jämföra med kommunens mätningar.

– De stämmer inte överens. Vi har även tagit flygfotografier över området och analyserat bilderna, säger han.

Fotografierna är en del i de kompletterande handlingar som skickades in under fredagen.

Thomas Martinsson vill åter poängtera att föreningen inte har något emot lekparken eller barn.

– Jag har fått frågor om det så sent som idag. Vi värnar om allemansrätten och strandskyddet. Lekparken hindrar folk från att fritt röra sig på platsen. Det känns heller inte rätt att kommunen tullar litegrann på olika saker, säger Thomas Martinsson.

Mark- och miljödomstolens handläggningstider brukar räknas i månader.

Tilläggas kan att länsstyrelsen inte hade något att erinra mot den strandskyddsdispens som stadsbyggnadsnämnden beviljade i mars. Däremot prövade myndigheten inte bygglovet. På den punkten ansåg länsstyrelsen att Skutbergets Wenner inte hade klagorätt.

Artikeltaggar

Bostad och byggenLekplatserSkutbergetSkutbergets Wenner

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.