Replik: S blundar för sin egen mörka historia

Debatt
PUBLICERAD:
”Dagens Sverige är ett verk av socialdemokratins politik, där "vi och dom" skapat ett hårt och känslokallt Sverige, där solidariteten människor emellan försämrats vilket blir resultatet när människor inte längre kan identifiera sig med varandra”, skriver Runar Filper (SD).
Foto: Peter Bäcker
SD:s svarar angående debattartikeln signerad styrelsen i Skåre-Råtorps S-förening, i VF den 5 maj.

Att besvara socialdemokrater är som att tala inför döva öron. Inga andra tror sig ha ensamrätt och monopol på åsikter på liknande sätt som sossar. Passar det inte deras idévärld, då är man en dum och ond människa.

Socialdemokrater har själv aldrig missat ett tillfälle till att skramla med nyckelknippor och kastrullock för att hindra att demokratiska budskap kan föras ut till allmänheten. Ni var själva en stor anledning till att demokratin var satt ur spel i vårt Sverige under många år. Jag har själv ett flertal gånger bevittnat hur högt uppsatta socialdemokrater har skrikit, fräst och uppmanat oss i SD att "sticka härifrån" med orden "ni har ingenting på våra gator och torg att göra"

Nu är SD ett riksdagsparti och behandlas därefter av andra demokratiska partier, men inte av socialistpartierna. De har förvånansvärt svårt att dra lärdom av sin egna mörka historia och gullandet med kommunistregimer världen över.

Dagens Sverige är ett verk av socialdemokratins politik, där "vi och dom" skapat ett hårt och känslokallt Sverige, där solidariteten människor emellan försämrats vilket blir resultatet när människor inte längre kan identifiera sig med varandra. Ju större skillnader och olikheter ett samhälle rymmer desto större är risken att den sociala tilliten krackelerar. Sverige och Norden har mycket att förlora att den sociala tilliten går om intet, inte bara för att vi har världsledande tillitsnivåer utan för att en stor del av själva samhällskontraktet bygger på just stark social tillit. Följden av svagare samhörighet och sammanhållning är allt från minskad vilja att betala skatt till ökad benägenhet att missbruka bidragssystem, bryta mot lagar och regler och att acceptera korruption. Detta skapar en försämrad samhällsekonomi, ökad kriminalitet och ökad otrygghet. En ökad polarisering mellan individer växer fram såväl som ökad misstro gentemot myndigheter, politiker samt det mediala och kulturella etablissemanget. Samhället glider helt enkelt isär och ambitionen att hålla samman delar av det demokratiska fundamentet blir allt svårare att leva upp till. En sådan utveckling kan aldrig accepteras

Er insändare är näppeligen värd att besvara med mer än att ni samtliga borde rannsaka er själva och hela den socialdemokratiska maktapparaten.

Runar Filper

Ordförande SD Värmlands län

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.