Hoppa till huvudinnehållet

Upp till 50 lägenheter vid tingshuset: ”Vi tänker fullfölja planen”

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Oxenborgen fastigheter köpte fastigheten redan 2010 och nu kan det alltså komma att bli lägenheter byggda runt tingshuset.
Oxenborgen fastigheter köpte fastigheten redan 2010 och nu kan det alltså komma att bli lägenheter byggda runt tingshuset. Foto: Daniel Olausson

Det har tagit sin tid.

Inom kort blir det dock möjligt att bygga lägenheter vid tingshuset.

– Vi avvaktar och ser vad som händer, säger Mikael Larsson, vd för Oxenborgen fastigheter.

Efterlängtad byggboom – uppemot 250 lägenheter på gång

Det Stockholmsbaserade företaget köpte fastigheten för elva år sedan och detaljplanearbetet för att möjliggöra byggnation har pågått sedan 2017.

Men nu är planen framme för de erforderliga politiska besluten. Kommunstyrelsen rekommenderar kommunfullmäktige att godkänna planen, som kan träda i laga kraft runt midsommar.

– Det är på väg upp för antagande i kommunfullmäktige och det var inga diskussioner, det gick igenom som det är. Det är jättepositivt, det gör att det blir ytterligare möjligheter för byggnation i Sunne, sade kommunalrådet Tobias Eriksson (S) tidigare i veckan.

Försiktigt optimistisk

Ett besked som Mikael Larsson tar emot med försiktig optimism. Planerna på det 50-talet lägenheter fördelat på flera huskroppar både framför och bakom tingshuset ligger kvar.

– Vi väntar med spänd förväntan. Det har hållit på så väldigt länge så vi får se så att allt går i mål först, säger han och konstaterar att det bland alla turer varit diskussioner med länsstyrelsen om att flytta ett träd.

– Vi har ritat på det där ett par gången, men vi har väl inte varit riktigt på tå nu eftersom vi blivit nedslagna några gånger. Nu när vi får det här så kan vi snart få komma ut och berätta vad vi tänker oss och hur vi tänker göra det. Vi tänker fullfölja planen, men riktigt när det blir av vet vi inte riktigt, konstaterar han.

Artikeltaggar

Bostad och byggenOxenborgen fastigheterSunneTobias Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.