Biskopens krönikor blir bok igen

Litteratur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
I höst kommer biskop Sören Dalevis NWT-krönikor ut i en ny bok. Det blir den andra krönikeboken med hans krönikor som berör frågor och funderingar från människor han möter.

Varje månad publicerar Nya Wermlands-Tidningen en krönika från biskopen. I dem berör han bland annat frågor och funderingar som kommer från de människor han möter.

Den andra krönikeboken har undertiteln ”Mer än du tror” och kommer ut den 20 november.

Mer om författaren

Sören Dalevi är född 1969 och prästvigdes 1996 för Karlstads stift. I augusti 2016 tillträdde Sören Dalevi som Karlstads stifts biskop. Biskop Sören Dalevi vill fokusera på den folkkyrkoteologi som varit så viktig i området: kyrkan är till för alla. Vi har högt i tak, låga trösklar, men vi har också ett golv. Under hösten kom hans barnbibel Barnens Bästa Bibel som blev en succé.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.