Hoppa till huvudinnehållet

Bergh kommer med fina chanser – kör vår V5-spik

Publicerad:

Årjängstravet fortsätter sin säsong med ett kvällstrav på fredag innehållande åtta lopp.

Robert Bergh är på plats med flera fina segerchanser och han kör vår spik i V5-omgången.

På lördag är det årets första storloppsdag på Åby med Paralympiatravet, Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal men det hindrar inte Robert Bergh från att ta en avstickare till Årjäng kvällen före.

Han kör i tre lopp och har segerchans i samtliga. I V5-4 sitter han bakom vårt val av spik i omgången Baby Boy. Han kom med en vass avslutning på open stretch på Åby i den senaste starten och visade att formen är god. När Baby Boy vann på Mantorp för tre starter sedan kördes han till ledningen efter en bit och vi är inne på att det kan bli samma scenario i den här starten.

Även med de två övriga V5-hästarna har Bergh segerchans. Elena K.J. visade i lördags att det bara är en tidsfråga innan hon tar karriärens första seger och Baron Frontline var fin i sin minicomeback senast när han avgjorde enkelt efter ett lopp i andra par utvändigt.

Omgången inleds med ett kallblodslopp som är stängt vid 500 000 kronor. Inför starten på GS75 den 18 april varnade vi för Fröyu Birk men den gången hade han otur. Han kördes invändigt och det var ytterst nära att han fick fritt men han blev i stället fast med sparade segerkrafter.

Den här gången är det inte lika många hästar med i loppet och det minskar risken för att Fröyu Birk ska bli fast. Vi tror att det är bra chans att det är Ole Johan Östre som sitter bakom vinnaren i V5-inledningen helt enkelt.

Endast sju hästar kommer till start i den andra avdelningen men det är riktigt bra klass på loppet. Bright Crystal får tipsettan då det kan bli ledningen från springspåret och hon utmanas av tidigare nämnda Elena K.J. och Loaded Leila som var väldigt bra senast när hon gick felfritt för första gången.

Rubrikhästar

V5-spiken

Baby Boy (avd 4)

Avslutningen senast var vass och nu är det spetschans.

V5-fidusen

Comtessa du Chagny (avd 3)

Hon avgjorde med ett rejält slutvarv senast.

Tvilling lopp 3

U-häst: 8 Fröyu Birk.

Övriga: 2,4,5,9,10

5 rader.

Tvilling lopp 5

U-häst: 2 Clever Cash

Övriga: 3,7,12.

3 rader

V5-1

8 Fröyu Birk

4 Mjölner Röder

10 Harald

2 Öygard Pål

---------------------------------------

9 Justus N.A.

5 Hibo Bungal

1 Varg Faks

7 Fina Boelito

6 Troll Tundra

3 Lättis

8 Fröyu Birk är en bra häst för klassen som hade otur i den senaste starten. Efter ett invändigt lopp var det ytterst nära att han fick luckan i utgången i den sista kurvan. Hade den kommit hade han sämst varit tvåa, och förmodligen vunnit, men blev i stället fast som sjua. Stämmer det bättre med positionerna ska det vara bra segerchans här.

4 Mjölner Röder fick gå ett snabbt inledningsvarv i comebacken senast och blev rejält trött till slut. Han kommer att vara bättre med det loppet i kroppen och är normalt med i segerstriden.

10 Harald var hårt betrodd i ett V75-lopp på Färjestad under långfredagen och slutade fyra från spets. Ett tidigt segerbud.

2 Öygard Pål har visat fin form på slutet, han satt fast senast, och är intressant tillsammans med Björn Goop.

V5-2

7 Bright Crystal

3 Elena K.J.

2 Loaded Leila

5 M.T.Rapunzel

---------------------------------------

1 Önas Quickone

6 Zelma Laday

4 Decent Look

7 Bright Crystal har inlett karriären med två andraplatser från bakspår. I debuten kördes hon fram utvändigt om talangen Florence Ima och fullföljde starkt. I den senaste starten fick hon andra par utvändigt och avslutade med 14/700 meter till andraplatsen. Nu är det första gången från ett framspår och med ett springspår kan Björn Goop placera Bright Crystal i spets.

3 Elena K.J. gjorde en mycket bra insats som tvåa från spets i lördags. Då fick hon ge sig med knapp marginal mot snackhästen Francesco Zet och avslutade med 14/700 meter. Fångar hon upp Bright Crystal från start är det fördel Robert Berghs häst.

2 Loaded Leila gick felfritt för första gången senast och imponerade då. Efter ett lopp utvändigt om ledaren avslutade Loaded Leila, en syster till miljonärskan Loaded Maria, med 12,8/700 vid en säker seger och gav ett riktigt fint intryck.

5 M.T.Rapunzel fullföljde fint från rygg ledaren i en snabb avslutning senast.

V5-3

2 Clever Cash

7 Generator

3 Rosemary Hall

12 Comtessa du Chagny

6 Nuncia

---------------------------------------

5 Rita Roc

8 Sirikit

9 Highland Sisu

1 Temptation Face

4 Fairytale Star

10 Global Stardust

11 Caramba Go V.J.

2 Clever Cash hade spår fyra i volten senast och kördes till spets i ett tidigt skede av loppet. I den positionen valde Hanna Lähdekorpi att köra i ett jämnt tempo och segern blev säker. Det ser ut som en bra segerchans på nytt.

7 Generator satt fast i ett V86-lopp i årsdebuten. Sedan var hon med i ett kval till Drottning Silvias Pokal men galopperade bort sig kort efter start. I det här loppet är Generator ett hett segerbud.

3 Rosemary Hall var rejäl som tvåa bakom Jocelyn B.R. i den senaste starten.

12 Comtessa du Chagny vann efter ett snabbt slutvarv från kön senast och gav ett fint intryck.

V5-4

3 Baby Boy

---------------------------------------

10 Holdfast Am

9 Mill Cava

12 Olympic Tile

6 Goodlookin' Pepper

8 Eric Halbak

11 Profinitif

5 Sycamore Broline

7 Pomeroy

4 Askö Winn

1 Tothemoonandback

2 Västerbo Marbre

3 Baby Boy vann från spets för tre starter sedan och har visat fin form även efter det, i den senaste starten avslutade han vasst på open stretch. Från ett perfekt spår bakom startbilen tror vi att Robert Bergh kan köra sig till ledningen i ett tidigt skede och stämmer det scenariot tror vi att han sitter bakom loppets vinnare.

10 Holdfast Am avslutade vasst som tvåa bakom Global Black Money i sin årsdebut och är segeraktuell här trots ett bakspår.

9 Mill Cava har verkligen höjt sig i regi Ulf Stenströmer. Senast galopperade hon i ledningen men återkom till andra par utvändigt och avgjorde enkelt i ett billigare motstånd än vad hon möter nu.

V5-5

7 Baron Frontline

9 Shapes

6 Pine Muscle

1 Hacker Am

5 Edmund

2 Flexible Launcher

4 Nisse Roc

8 Souvenir d'Inverne

---------------------------------------

10 Mr Rapide

3 Timotejs Fredag

11 Hugo Brew

12 G.K.Trixy

7 Baron Frontline tog en kort startgalopp senast men fick ändå andra par utvändigt. Från den positionen avgjorde han utan problem efter en attack in i den sista kurvan. Baron Frontline är snabb ut, han satt i spets in i den första kurvan från ett identiskt läge näst senast, och lär inte vara sämre med det senaste loppet i kroppen.

9 Shapes kom med en bra avslutning som trea bakom en överlägsen Laradja Vrijthout och Mystic Mom senast. Ett givet V5-streck trots bakspåret.

6 Pine Muscle har varit ute i V75-sammanhang i karriären och med två lopp i kroppen, även om det senaste var för en dryg månad sedan, bör han vara segeraktuell här.

Stora systemet (ovan strecket): 4x4x5x1x8 = 640 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 3x3x2x1x5 = 90 rader.

Tips övriga lopp:

Lopp 1: juniorchansen, tippas ej.

Lopp 2: 4 Östby Saga, 10 Skandale, 1 Ingbass Outs: 7 Basisten.

Lopp 8: 3 Conrads Diderot, 11 Wir Ideal, 12 Global Skipper Outs: 10 Bravivivicimo.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs travbanaBjörn GoopRobert BerghTravUlf StenströmerV5

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.