Må kraften vara med er alla dagar

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
I dag firar fans över hela världen Star Wars, eller Stjärnornas krig som jag som är lite gammaldags säger.

Anledningen är att dagens datum heter ”May the fourth” på engelska, vilket ju nästan låter som inledningen på frasen ”may the force be with you”. Alltså ”må kraften vara med dig”. En återkommande fras i de där filmerna om Luke och Leia Skywalker, Darth Vader och kampen mellan ont och gott.

4 maj är annars känt som dagen då Engelbrekt slogs ihjäl på en holme i Hjälmaren 1436, Haymarket-massakern i Chicago 1886, ihjälskjutandet av fyra studenter på Kent State University i Ohio 1970 samt datumet då Margaret Thatcher tog över som premiärminister i Storbritannien 1979. Inga jämförelser i övrigt, men nog känns det som att det är bra om kraften är med oss?

Alla datum.

Till exempel i morgon 5 maj då det är trippel uppmärksamhet på de internationella dagarna för barnmorskor, kebab respektive handhygien. På torsdag är det både inkontinensdagen och dragspelets dag och på söndag är det trippel igen med Europadagen, världsdagen för flyttfåglar respektive nedkopplingens dag.

Må kraften vara med er hela veckan ut!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.