Hoppa till huvudinnehållet

Toppkväll för Oskar J Andersson - tre av tre till stallet

Publicerad:
Grand Canyon Sisu imponerade stort när han vann på fina 12,3 över kort distans i sin comeback.
Grand Canyon Sisu imponerade stort när han vann på fina 12,3 över kort distans i sin comeback. Foto: Lennart Kihlman

Tre hästar till start och tre vinster – stall Oskar J Andersson hade en toppkväll på Färjestad.

Den som imponerade mest i vinsttrion var Grand Canyon Sisu som comebackvann på 12,3 över kort distans.

– Det var skönt att han fick visa hur bra han är, sa Oskar J Andersson.

Tävlingarna inleddes med ett lopp ingående i juniorchansen, utan totospel, och här var Rulle Roc och Paula A Gylllenberg totalt överlägsna efter ett lopp i andra par utvändigt och attack i den sista kurvan.

Oskar vann själv V5-1 och V5-3 med Bon Bini respektive Grand Canyon Sisu.

Första barfota

Bon Bini är obesegrad i två starter i sin nya regi. Andersson bytte andra par utvändigt mot utvändigt om ledande Blackbuck ut på slutvarvet och när den sistnämna galopperade i utgången av den sista kurvan stack Bon Bini undan till en lätt seger.

– Det var första gången hon tävlade barfota runt om och hon kändes väldigt fin på det. Jag hade det värsta motståndet i rygg och det näst värsta i spets som jag läste loppet. Därför valde jag att gå fram för att inte ge rygg till Garca och vara nära Björns häst. Bon Bini imponerade när hon precis som senast bara stack undan på upploppet och det är en egenskap som man gillar. Jag hade tankar på ett V75-lopp i nästa start men nu gick hon över tilläggsgräsen där, berättar Andersson.

Vass comeback

Grand Canyon Sisu har bromsats upp av flera småsaker. Nu gjorde han den första starten sedan november och var sannerligen väl förberedd. Oskar J Andersson körde till spets efter ett drygt halvvarv och efter en duell mot favoriten Nikita Vrijthout vann han på snygga 12,3 över kort distans.

– En kapabel häst som vi alltid haft höga tankar om och ägarna har varit tålmodiga. Jag är tacksam att vi har fått tiden med honom och det var otroligt skönt att han fick visa hur bra han är. Jag var imponerad av Jepsons häst men vi vann säkert och det var med spänstiga ben över mål, säger Andersson.

Fin V5-vinst

Vi hade fem rätt på det stora spelförslaget som gav 1 332 kronor. Vi spikade Lemon Brodde och Erik Berglöf på systemet då vi trodde att det skulle bli spets.

Den analysen stämde inte men utfallet blev rätt ändå. Efter ett lopp i rygg på ledaren fick formtoppade Lemon Brodde fritt i den sista kurvan och kunde spurta till en knapp vinst mot sylvasst avslutande Chef M.M. med Michael Larsson.

Vi rankade Lemon Brodde etta och Chef M.M. tvåa i loppet och tvillingen gav hela 95,29!

I V5-2 blev debutanten Golden Park nedstruken till ett innerspår och det utnyttjade Björn Goop. Från det läget tog Golden Park ledningen och hon höll undan med knapp marginal före starkt avslutande Gambino Brick, som var nära att ge Oskar J Andersson ytterligare en seger under kvällen.

Sophia Olsson Jacobsen har haft fina framgångar med Allevil Rek på Färjestad den senaste tiden.

När Allevil Rek avgjorde med knapp marginal mot Imani i V5-4 innebar det hans tredje vinst på banan sedan den 22 mars!

Innan V5-spelet debuterade John Ö Jensen-tränade Equilizer på ett bra sätt när han vann för Kristian Lindberg.

Artikeltaggar

Björn GoopErik BerglöfFärjestadstravetKristian LindbergMichael LarssonOskar J AnderssonPaula A GyllenbergTravV5

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.