Nu orkar vi hela vägen i mål, Värmland

Krönikor | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Fortsätt hålla i nu”. Budskapet från vår statsepidemiolog Anders Tegnell på tisdagen är detsamma som det varit under hela pandemin, ändå känns det lite annorlunda.

Jag är knappast den enda som känner det som att vi är på väg i mål efter världens längsta långlopp. Coronakurvorna ser på många håll ut att stabilisera sig, och med varmare väder och fler vaccinerade är det helt klart målraka-stämning.

Det är väl just därför som myndigheterna känner att de måste fortsätta upprepa mantrat lite till. För alla som någon gång utsatt sig för ett långlopp vet att det kan kännas väldigt frestande att helt enkelt bara ge upp för att man liksom inte bryr sig längre.

Och varför skulle vi bry oss för nu är mormor/farfar/kompis i riskgrupp ändå vaccinerad? Skål!

Men jo, vi måste bry oss lite till. Den där iskalla, klirrande skålen på den sorlande uteserveringen i kvällssolen tillsammans med vännerna kommer smaka riktigt bra, men vi ska inte boka in den än.

Vi måste springa loppet i mål först. Nu hejjar vi på varandra ända in över mållinjen.

Det kommer att löna sig.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.