Insändare: ”Det andas åldersdiskriminering!”

Insändare
PUBLICERAD:
”Jag skulle ha kunnat gå i pension redan i fjol men som alla vet, det går inte att leva på den svenska pensionen.”
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Kvinna i sin bästa ålder!

Ja, det är rubriken i mitt personliga brev. Tycker nog själv att 62 år är en bra ålder. Mycket erfarenhet som skaffades på egen hand, inte minst genom olika lyckade projekt. Mogen, frisk, pigg, till och med fortfarande attraktiv. Ah! som om det sistnämnda skulle räknas när jag söker jobb, trots att jag har en bild på mig själv i mitt cv! Och så skickar jag cv och personligt brev till hur många företag som helst, som personlig assistent. Ja just det, det var det också, ingen "riktig" utbildning. Alltså jag rekapitulerar: kvinna över 60 år + ingen utbildning= inget jobb, eller som det heter snyggt, inte attraktiv längre på jobbmarknad. En lätt ekvation. Tyvärr för mig och tyvärr för Arbetsförmedlingen, staten och allas skattepengar som satsar på så kallat ”stöd och matchning”. Det andas åldersdiskriminering!

Jag skulle ha kunnat gå i pension redan i fjol men som alla vet, det går inte att leva på den svenska pensionen. Dessutom får man vänta till 65 år för att få bostadstillägg. Jag glömde också nämna att jag är ensamstående, ingen man som jag kan vila ekonomiskt på. Är det någon som känner igen sig där ute? Plus att undersköterskeutbildning har funnits länge här i Torsby, så nu är det ett överskott av dem...stenhård konkurrens!

Och så jag undrar hur det går för en man i samma situation? Får han jobb för han är man? .

Ja, hur som helst ska jag hålla ut i två år till. Ge oss pension tidigare istället för oss som har jobbat tillräckligt och ge de jobben som finns till ungdomar.

Ps. Mår bra ändå.

C G

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.