Hoppa till huvudinnehållet

Ekroth om den tuffa starten: ”Vi har inte slutat ha förväntningar”

Publicerad:
Oliver Ekroth tror att Degerfors kommer att förbättra sitt spel och att laget fortfarande är kapabla till att undvika bottenstriden.
Oliver Ekroth tror att Degerfors kommer att förbättra sitt spel och att laget fortfarande är kapabla till att undvika bottenstriden. Foto: Tommy Andersson

Degerfors kom in i säsongen med vissa förväntningar på sig efter att ha visat upp ett imponerade spel i superettan.

I allsvenskan har spelet inte varit lika bländade.

Lagkaptenen Oliver Ekroth menar att Degerfors inte fått visa upp sitt rätt jag – ännu.

– Vi har lärt oss massor av de här matcherna, säger Ekroth.

Två bleka insatser – framför allt offensivt. Har inte fått Degerforskaptenen Oliver Ekroth att skruva ner sina förväntningar på vad laget kan åstadkomma i allsvenskan.

Han medger att nivåskillnaden var något av en chock – samtidigt som laget jobbar hårt för att hitta rätt i det som tidigare var ett så vägvinnande spel.

– Vi har inte slutat ha förväntningar på oss, absolut inte. Vi har fått den här tuffa starten, men det har bara gått två matcher. Det är matcher som vi har lärt oss mycket av, men vi har inte alls nöjda med vad vi åstadkommit än så länge. Oavsett vilket motstånd du ställs inför så är det en tuff match i allsvenskan, det var något av en chock till en början, säger Ekroth.

När kortpassningsspelet hackat för Degerfors har det ofta varit Ekroth som med långa svepande bollar från sin mittbacksposition lyckats såra motståndarförsvaret.

– Vi jobbar varje dag med att bli bättre och har fortfarande höga förväntningar. Det kommer att bli betydligt bättre än vad vi åstadkommit än så länge. Samtidigt måste alla gå till sig själva och fundera på vad man kan göra bättre, sen gäller det att vi pratar med varandra. Det är grunden i det hela, kombinerat med ett hårt jobb. Sen är det sällan som du gör mål på varje målchans man skapar. Vi är ganska överens om att vi har skapat för få målchanser.

Det känns bättre i försvaret?

– Vi får en straff mot oss mot Kalmar och sen släppte vi två snarlika mål mot AIK där vi kunde kräva mer av oss. Men försvarsspelet har varit ganska bra men speluppbyggnaden har hackat en del. Jag tycker inte att vi släppt till något på fasta situationer.

Slovakiske stjärnan Marek Hamšík fick gjorde sin allsvenska debut senast mot AIK efter ett inhopp.
Slovakiske stjärnan Marek Hamšík fick gjorde sin allsvenska debut senast mot AIK efter ett inhopp. Foto: Adam Ihse/TT

IFK Göteborg har ett namnkunnigt lag med flera svenska tidigare landslagsspelare och inte minst den slovakiske förra Napolistjärnan Marek Hamsik med över 400 matcher i Serie A.

Hamsik har än så länge spelat sparsamt men rapporter säger att han kunnat träna för fullt i veckan och närmar sig en startplats.

– Det blir en jättekul utmaning för oss. De har fått en riktigt bra start och gjorde en bra match mot AIK. Där var de lite mer passiva och lät AIK ta initiativen och valde att satsa på kontring. Jag väntar mig att de kommer att flytta upp sitt spel mer offensiven och ha ett eget spel. Jag hoppas att vi kan utnyttja det och vara riktigt vassa i våra kontringar i stället, säger Ekroth.

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollOliver Ekroth

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.