Hoppa till huvudinnehållet

Norske talangen byter värmländskt team – satsar på RallyX Nordic

Publicerad:
Sondre Evjen kör för EKS JC  igen och hoppas på framskjutna placeringar i RallyX Nordic.
Sondre Evjen kör för EKS JC igen och hoppas på framskjutna placeringar i RallyX Nordic. Foto: Colin McMaster McKlein

De senaste två säsongerna har han satsat helhjärtat på Supercar-EM med Kristoffersson Motorsport.

Nu är norske talangen Sondre Evjen tillbaka i EKS JC för en satsning i RallyX Nordic.

– Vi kommer helt klart att försöka kämpa om topp tre-placeringar, säger teamchef Joel Christoffersson.

Nysatsande EKS JC storsatsar på RallyX Nordic denna säsong.

I bygget för att nå framgång har det värmländska teamet nu lockat hem norske talangen Sondre Evjen från KMS.

Från det att 23-åringen blev femma på Supercar-EM i Riga 2018 med JC Raceteknik har han de två senaste säsongerna satsat helhjärtat på mästerskapet med KMS.

2021 blir nu året då Evjen återvänder till sitt gamla team för en satsning i RallyX Nordic.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka hos teamet. Det var hos Joel jag startade min rallycrosskarriär, och vi har alltid haft en god dialog inför alla säsonger. Jag har haft två lärorika år i Supercar-EM tillsammans med Kristoffersson, där jag utvecklats som förare och kunnat höja tempot i bilen, säger norrmannen i ett pressmeddelande.

”Har utvecklats enormt”

Sondre Evjen kommer göra Enzo Ide, Isak Reiersen och Alex Gustafsson sällskap i mästerskapet och bilen som 23-åringen kommer ratta är en Audi S1 EKS RX quattro.

Den vindsnabbe talangen har hunnit med några tester bakom ratten i väntan på tävlingsdebuten i danska Nysum den 1-2 maj.

Evjen har visat sig konkurrenskraftig även i den högsta klassen, och teamets målsättning är att kunna fightas om en mästerskapstitel.

– Sondre är en snabb förare som har utvecklats enormt under sina två år i klassen, så vi kommer helt klart att försöka kämpa om topp tre-placeringar, säger Joel Christoffersson och fortsätter:

– Det känns riktigt bra att stärka teamet med ytterligare en förare och vi har en bra line-up och är taggade inför premiären. Sondre har varit på en liten utflykt hos KMS under ett par år, så vi ser fram emot att ha honom i teamet igen.

Kör för topplacering

Norrmannen själv ser fram emot att ratta sin nya bil som är känd för att både vara pålitlig och tåla mycket.

Evjen hoppas att han kan fullfölja sin fina form och köra för topplaceringar även i RallyX Nordic.

– Jag går in med målsättningen om en pallplats i mästerskapet. Jag ska försöka hålla en hög lägstanivå för att plocka viktiga poäng och såklart kämpa om seger i varje tävling. Jag har kört på de flesta banorna förr, så är jag bara bra med i starterna borde vi kunna hålla ett högt tempo och vara konkurrenskraftiga. Vi får se vilka konkurrenter som dyker upp, men jag tror att det kommer bli tufft motstånd.

Artikeltaggar

EKS JCJoel ChristofferssonKristoffersson MotorsportMotorsportSondre Evjen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.