Hundratal personer deltar i sökandet efter försvunnen man

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Den 46-åriga Karlstadsbon mådde dåligt och lämnade sitt arbete i Karlstad under lunchtid på måndagen. Men han körde aldrig de få kilometerna hem utan är nu spårlöst försvunnen. På onsdagen deltar ett hundratal personer i en sökinsats i området kring Välsviken.

Hela natten har vänner och grannar varit ute och letat efter mannen, men utan framgång. På onsdagsmorgonen rapporterade polisen att mannen fortfarande är försvunnen och att det inte finns någon misstanke om brott.

Missing people har nu dragit igång en akut sökinsats. Vid lunchtid på onsdagen samlades ett hundratal personer för att under ledning Missing people söka vidare efter 46-åringen i området kring Välsviken.

– Det är bilen som vi letar efter, säger Susanna Thörnquist vid Missing people.

Kände sig dålig

Mannen lämnade sitt arbete i måndags runt lunchtid då han inte kände sig bra, enligt uppgifter till polisen. Tanken var att han skulle åka direkt hem, men kom aldrig fram till bostaden.

Foto: Peter Bäcker

XX färdas förmodligen i en svart Mitsubishi Outlander med registreringsnummer HOP 509”, skriver polisen i sin efterlysning.

– Fältet är helt öppet kring vad som kan ha hänt, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

Foto: Peter Bäcker

– Man har kollat av det som går. Vi har ju en arbetsmetod vid försvunna personer och allting som går att göra enligt den metodiken är gjort. Men i och med att han har tillgång till en bil som inte är hittad kan han befinna sig vart som helst, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.