Hoppa till huvudinnehållet

Upphandling överklagades – ambulansflyget skjuts fram

Publicerad:
Meningen var att börja sätta de sex ambulansflygplanen i drift i augusti, men den planen får man skjuta på.
Meningen var att börja sätta de sex ambulansflygplanen i drift i augusti, men den planen får man skjuta på. Foto: Katsuhiko Tokunaga / Pressbild Region Västerbotten

Upphandlingen av vilka som ska styra de nya flygplansambulanserna överklagades.

Därför skjuter nu Kommunalförbundet svenskt ambulansflyg (KSA) på driftstarten.

Avslöjar: Kritiserat pilotbeslut överklagas – igen

Tanken var att sätta de nya flygplanen i drift i augusti, men i ett pressmeddelande förklarar KSA att man skjuter upp premiären. Från augusti till november i Umeå, från oktober till november på Arlanda och från november till senast januari på Landvetter.

Anledningen är alltså att den tidigare kritiserade upphandlingen av piloterna överklagades till förvaltningsrätten, för andra gången dessutom.

– Jag är inte överraskad. Många offentliga upphandlingar överprövas. Tiden det tar nyttjar vi på bästa sätt och anpassar övriga delar till den nya tidplanen, säger Ola Karlsson (M), ordförande KSA och oppositionsråd, Region Örebro, i pressmeddelandet.

Svenskt ambulansflyg är ett samarbete mellan landets 21 regioner och syftar till att säkra en långsiktigt trygg, tillgänglig och patientsäker vårdkedja med flygplan.

Artikeltaggar

ArlandaKommunalförbundet Svenskt AmbulansflygLandvetterOla KarlssonVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.