Insändare: Hemester – nej tack!

Insändare
PUBLICERAD:
Bättre att spara semesterdagarna än att resa runt i landet, anser insändarskribenten.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Signaturen "Hemester" ansåg att vi borde semestra i Sverige.

Ja, det lät ju kul.

Ska jag ta tåget till Göteborg och åka Paddan, eller? Glöm det!

Det kan jag ju säga direkt, att jag slösar inte bort några semesterdagar i det här landet. Jag har besökt alla Sveriges 25 landskap utom Öland, och det ser ungefär likadant ut överallt förutom att det är – om möjligt – ännu kallare och ödsligare i några av de översta. Annars så är vädret stabilt sommartid – fjorton plusgrader, jämnmulet och kallblåst. När det inte regnar...

Det finns inte ens några riktiga storstäder i det här landet, förutom Stockholm men internationellt sett så är den stan att likna vid en bruksort i Västmanland, och det kan jag ju säga direkt att Hallstahammar rockar inte ett dugg! Jag var tvungen att tillbringa en helg där en gång i mina yngre dagar. Centrum bestod av en Konsumaffär, en klädaffär som verkade ha Åsa-Nisse som målgrupp och en järnhandel som hade specialiserat sig på gräsklippare och praktiska trädgårdsverktyg vilket indikerade en livsstil bland invånarna som präglades av villalån och kaffe med dopp i syrenbersån. *Rys*

Nattlivet bestod av en korvkiosk och en pizzeria som skröt med att de hade spelrättigheter. De hade två Jack Vegasmaskiner stående i ena hörnet. Tänk va, TVÅ stycken! James Bond ringde och ville boka rum!

Annars så finns det ju en del människor som uppskattar att vandra i fjällen på sin semester.

Föreslog min reseagent.

Vandra i fjällen! Nu gick det ju från illa till total katastrof! Jag undviker till och med vandringslederna vid Skutberget. Att då föreslå att jag ska vandra vidare ovanför trädgränsen och frysa röven av mig och bli jagad av myggor stora som limpor tyder ju på en omfattande brist på kundkännedom.

Däremot kommer det nog att bli en del vandring för min del under sommaren - Vandring mellan min lägenhet och jobbet. Jag tänker nämligen inte ta ut någon semester. Jag sparar den tills allt har ordnat upp sig. Förhoppningsvis kan jag fly härifrån till hösten eller vintern och går inte det, ja då får jag väl vandra vidare mellan jobbet och lägenheten tills nästa år.

Det känns ju en smula surt, det erkännes. Ett förlorat år, och jag har liksom inte råd med att slösa bort åren längre. Det var länge sedan livet kändes oändligt och tid var något jag hade i överflöd.

P Ferm, Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.