Hoppa till huvudinnehållet

Inget ”Värmlänningarna” vid midsommar – men överraskning utlovas

Publicerad:
Regissören Olof Wretling.
Regissören Olof Wretling. Foto: Tommy Andersson

Hembygdsföreningen i Ransäter, som i år firar hundraårsjubileum, ser sig tvungna att ställa in årets uppsättning av folklustspelet ”Värmlänningarna”.

Man flaggar dock för en ”rolig överraskning” i augusti.

Föreningen firar 100 år: "Vi är bra på att överleva"

Det är naturligtvis osäkerheten kring smittläget och restriktionerna som ligger bakom hembygdsföreningens beslut. Att tvingas ställa in under ett jubileumsår beskriver man som extra tungt.

”Vi hade sett mycket framemot att fira detta dagarna runt midsommar. Vi har dock inte gett upp hoppet att kunna fira vårt jubileum tillsammans med ”Värmlänningarna”, men då i en annan tappning och senare på sommaren. Om och när läget med Covid 19 och Folkhälsomyndighetens restriktioner ändrar sig återkommer vi med mer information”, står det i ett pressmeddelande.

Regissören Olof Wretling tillägger att han har skrivit in datumen 13, 14 och 15 augusti i sin kalender.

”Gör ni det med, vi har en sån rolig överraskning, bara restriktionerna tillåter. Säg inte att jag har sagt nåt”, hälsar Wretling.

Artikeltaggar

Nöje/Kultur

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.