Temperaturen höjs i tv-soffan

Krönikor
PUBLICERAD:
På måndag spelar Degerfors IF allsvensk fotboll igen. Det har inte hänt sedan 26 oktober 1997.
Då hade jag på känn att det skulle sluta illa mot Öster och valde i stället elitseriehockey mellan Färjestad och Västerås.

På måndag hade jag gärna besökt nationalarenan i Solna, men jag får hålla tillgodo med mitt nyinköpta abonnemang med sändande kabelkanal. Förra säsongen följde jag allt som oftast rödvitt på den lokala sportbaren. Med rådande restriktioner är det inte möjligt längre, åtminstone inte veckomatcherna med avspark klockan 19.

Jag tvivlar också på att det blir något besök på Stora Valla i år. Om alla i Sverige över 18 år ska ha fått sin första vaccinspruta senast 15 augusti kan jag inte tänka mig att idrottspubliken släpps helt fri förrän tidigast i mitten på september. Om ens då.

Räck upp en hand alla som tror att det kommer att vara tillåtet för Degerfors att ta in säg 5 000 åskådare helgen 25-26 september när returmötet mot AIK ska spelas.

Min hand gick inte till väders. Jag är inställd på 30 allsvenska omgångar i tv-soffan.

Angående premiärmatcher mot AIK i april kan jag inte undgå att nämna 17 april 2005. Det var då Degerfors gjorde debut i superettan. Det enda jag minns från drabbningen på Råsunda är att Degerfors föll på ett självmål och att det var kallt. Riktigt kallt och blåsigt.

Både jag och kollega Martin huttrar fortfarande instinktivt när den resan kommer på tal. Enligt AIK:s statistikdatabas var det sol och tolv grader. Den termometern fanns då inte på långsidan som låg i skugga.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.