Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt distans i Arvika efter lovet

Publicerad:
Reporter Jonas Brefält
Jonas Brefält
jonas.brefalt@vf.se
Efter påsklovet är det ytterligare två veckor med delvis distansundervisning som gäller för eleverna på bland annat Centralskolan i Arvika.
Efter påsklovet är det ytterligare två veckor med delvis distansundervisning som gäller för eleverna på bland annat Centralskolan i Arvika. Foto: Lars Swanö

Efter påsklovet blir det två veckor till med delvis distansundervisning för högstadiet och gymnasierna i Arvika.

Kommunen meddelar beslutet om förlängning på onsdagen. Det gäller nu till fredagen 23 april och motivet är att minska risken för smittspridning.

På Solbergagymnasiet kommer man fortsatt ha ett rullande schema per årskurs, medan behoven från de olika yrkesprogrammen får styra hur den delvisa distansundervisningen utformas på Taserudsgymnasiet. Årskurs 3 på det gymnasiet omfattas inte eftersom eleverna där för närvarande har praktik.

Årskurserna 7-9 på Centralskolan och Kyrkebyskolan omfattas också av förlängningen. Men elever i grundsärskolan är undantagna och elever med behov av särskilt stöd kan få undervisning på skolan efter samråd med personal där.

Schema för vilka dagar årskurserna på respektive skola har distansundervisning finns på webbsidan ”Frågor och svar om grundskola och förskola”.

Artikeltaggar

ArvikaCentralskolanCoronavirusetKyrkebyskolanSkola och utbildningSolbergagymnasietTaserudsgymnasiet

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.